Aubergine-zoete aardappel schotel met kikkererwten en harissa

Aubergine-zoete aardappel schote

[ print recept ]
Soms heb ik ineens een recept of (smaak) combinatie in mijn gedachten waarvan ik bijna zeker weet dat het een heerlijk gerecht moet worden. Deze aubergine-zoete aardappel schotel met kikkererwten en harissa is zo een gerecht. Een heerlijk eenpansgerecht en het ultieme comfort food op een herfstachtige avond…

Aubergine-zoete aardappel schotel met kikkererwten en harissa

Ik hou van lekker makkelijk koken zonder lang in de keuken te staan, maar wel van gerechten met heel veel smaak. En natuurlijk voedzaam en vegetarisch. Dit eenpansgerecht kan iedereen maken! Kruiden, specerijen, groenten en peulvruchten in een pan en lekker laten sudderen.

Door de aubergine te grillen krijgt deze extra veel smaak. De harissa in het gerecht zorgt voor een heerlijk smaak en maakt het gerecht een béétje pittig. De feta maakt het een beetje romig. Serveer het gerecht eventueel met rijst of naanbrood.

Tip: dit gerecht is de volgende dag ook heerlijk (koud) als lunch met toast!

Dit heb je nodig (3 a 4 personen)

2 sjalotten (of ui)
2 teentjes knoflook
3 theelepels harissa
1 aubergine
2 zoete aardappels
1 klein blikje kikkererwten
1 rode paprika
2 blikken tomatenblokjes (van 400 gram)
100/150 gram feta
1 eetlepel oregano
1 theelepel paprikapoeder
peper en snuf zout
verse koriander of peterselie

Serveer los, met rijst of naanbrood.

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui, knoflook, zoete aardappel blokjes, paprika, oregano en paprikapoeder ongeveer 8 á 10 minuten aan.

Voeg de 2 blikken tomatenblokjes en de harissa toe. Spoel de kikkererwten af en voeg toe deze aan de pan. Schep alles goed om en laat 10 minuten staan op laag vuur.

Snijd ondertussen de aubergine in plakken en grill deze met een beetje olijfolie om en om in een (grill) pan. Schep de schotel even goed om en leg de plakken aubergine op de schotel in de pan. Voeg naar smaak extra paprikapoeder en/of oregano toe. Verwarm het gerecht nog een paar minuten.

Snijd de feta in blokjes en verdeel deze over de schotel. Kruid met verse peper, een snuf zout en verse koriander of peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.