Healthy Hotspot Utrecht | Aziatische toko Amazing Oriental

SANYO DIGITAL CAMERA

Om mee te beginnen, deze Aziatische winkel zit door het hele land! Dus er zit er vast ook wel een bij jou in de buurt. Ik was hier al een aantal keer geweest, in deze grote Aziatische winkel op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Mijn zus maakt bijvoorbeeld de lekkerste roti van de wereld en dan ben je in deze winkel aan het juiste adres voor je inkopen. Ik zelf haalde er wel eens sojasaus, noodels en wat kruiden, maar daar bleef het wel bij. Nu, wat maandjes of misschien wel een jaar later, is mijn food en product kennis flink gevorderd. Net toen ik op zoek was naar Soba noodels en op mijn planning stond om deze Aziatische toko weer eens te bezoeken, hoorde ik van Maura (van de kookblog Yellowlemontreeblog) dat zij haar Soba noodels daar vandaan haalde. De planning in mijn hoofd werd gewijzigd en zo snel als ik kon sprong ik op mijn fiets naar de toko!

Alleen de geur al als je deze toko binnenstapt, heerlijk! Ik geloof dat ik hier wel een uur heb rondgelopen met mijn mandje, die steeds voller en voller werd, en niet alleen met soba noodels (oeps). Mijn ogen en handen gingen alle kanten op. Al die kruiden, specerijen, noodels… allerlei gerechten gingen door mijn hoofd. Focus Chantal!

Uiteindelijk hield ik het bij twee soorten Soba noodels waarvan een met groene thee, ingrediënten voor zelfgemaakte groene curry (laos, kurkuma, citroengras, paksoi, limoen, peper, sjalotjes, kokosmelk), sesamzaad, kikkererwten, zwarte bonen en zoete aardappel. Best goed ingehouden toch?

Welke healthy foods kun je onder anderen vinden bij de Aziatische toko?
– soba noodels
– bruine rijst en zilvervliesrijst, zoete aardappels
– verse specerijen // laos, kurkuma (geelwortel), citroengras, pepers enz.
– alle gedroogde kruiden
– verse groenten en fruit
– kokoswater, kokosmelk, kokossnippers, kokosolie
– bananenchips en gedroogd fruit
– garnalen
– soja sauzen
– amandelmeel, rijstmeel
– alle soorten bonen gedroogd en uit pot
– diverse soorten oliën

En nog veeeeeel meer.

Breng jij wel een bezoekje bij de Aziatische toko en welke producten koop je hier allemaal? Ik ben benieuwd!

 

Gerelateerde berichten