Bloggers foodtour Groningen

DSC_64821-1170x891

Na een foodtour door Rotterdam en Amsterdam, was dit keer Groningen aan de beurt. Ik vind Groningen echt een hele leuke gezellige stad, dus ik keek ernaar uit om weer eens de trein naar het noorden te pakken. Marleen (foodilove) en Marit (fitwithmarit) namen ons deze dag mee naar dé hotspots van Groningen.

We begonnen we bij Wadapartja op het terras in de zon met heerlijke slowjuice sapjes (voor mij als slowjuice lover, kon deze dag niet beter beginnen).

Je kunt bij Wadapartja terecht om lekker te eten en te drinken, te werken en om te shoppen. Er hangt echt een fijne en relaxte sfeer. Naast de ‘shop’ in de winkel, is bijna alles wat er in het pand staat en hangt te koop. De bank waarop je zit, tot aan de schilderijen aan de muur. Ik ben echt fan van dit soort concepten.

IMG_1407

IMG_1405

IMG_1408

Nadat de groep compleet was, gingen we naar de volgende hotspot om te lunchen: No 25! Wauw, wat hadden ze hier uitgepakt voor ons. Mooie gedekte tafels en een uitgebreid lunchbuffet. Soep, verschillende salades, sandwiches.. waarvan de helft veganistisch!

Bij No 25 maken ze letterlijk alles zelf en gebruiken ze verse en pure ingrediënten. En dat proef je, wat een smaaksensatie! Ze serveren lekkere verrassende combinaties en alles ziet er heerlijk en kleurrijk uit. Ik heb echt in tijden niet zo lekker geluncht. No 25 heeft twee locaties. Bij de een kun je terecht voor ontbijt/lunch/taartjes en bij de andere voor het diner.

IMG_1409

IMG_1410

IMG_1412

Na de lunch gingen we een lekker stukje wandelen door het mooie zonnige Groningen en liepen we even binnen bij de mooie shop Kokotoko. Kokotoko is een combinatie van een kleding- en cadeauwinkel met allemaal ‘eerlijke’ producten, die met respect voor mens en natuur gemaakt zijn. Echt een ‘feel good’ winkeltje waar je lekker kunt rondstruinen. Daarnaast zit er een mini theebarretje in de winkel. Kokotoko is, zoals ze zelf zeggen, echt een happy place.

IMG_1414

Naast al het eten, hadden Marleen en Marit een sportieve verassing voor ons. Dit was natuurlijk te verwachten met deze twee sportieve dames. Namelijk… de Martini toren beklimmen. Leuk, dacht ik meteen. Totdat ik boven stond en last kreeg van mijn hoogtevrees. Terwijl iedereen van het uitzicht genoot, stond ik gelukkig alweer beneden. Poeh, kunnen we gewoon weer gaan eten?

Na genoten te hebben van het uitzicht, had iedereen natuurlijk alweer zin in de volgende hotspot (Lees; eten). Na een mooie wandeling door de stad en het park, kwamen we aan bij onze volgende hotspot. Een hotspot waarvan ik al veel gehoord had en stiekem hoopte dat we daar langs zouden gaan; ANAT!

ANAT (tevens de voornaam van de leuke eigenaresse) is een klein gezellig raw en vegan ontbijt en lunchcafé. ANAT heeft een duidelijk visie; respect voor mens, dier en milieu staat centraal. Het doel van ANAT is plantaardige voeding op de kaart te zetten in Groningen. De producten die ze gebruiken zijn zoveel mogelijk biologisch en plaatselijk verkregen, maar het allerbelangrijkste vindt Anat dat het eten gewoon heel erg lekker is. Nou, en dat was het!

We hebben bij ANAT heerlijk op het terras in de zon gegeten, dronken sapjes en aten vegan taart. Dit was echt de allerlekkerste vegan chocoladetaart die ik ooit gegeten heb! Je snapt dat ik hier uiteraard weer nét een hapje teveel van heb gegeten, want chocoladetaart kun je gewoon niet laten liggen..

IMG_1415

IMG_1417

IMG_1416

Na veel te veel taart, zijn we nog even binnengelopen bij Opgeweckt Noord, net als Bag&Buy, een verpakkingsvrije winkel. Wat hou ik toch van dit concept. Echt geweldig dat er inmiddels al twee verpakkingsvrije winkels in Nederland zijn gevestigd. Natuurlijk zijn we ook nog even de pepernotenfabriek (winkel) in gelopen. Ik wist niet eens dat er een pepernotenwinkel bestond en heb nog nooit zoveel (verschillende soorten) pepernoten bij elkaar gezien. Nu ben ik zelf niet zo een pepernoten fan, maar heel leuk om even een kijkje te hebben genomen in de winkel en om te zien hoe enthousiast anderen van al die pepernoten werden.

IMG_1423

IMG_1421
We eindigden deze heerlijke gezellige dag met een borrel op het terras bij de Uurwerker. Een leuke sfeervolle ontmoetingsplek. We werden verwent met lekker borrelhapjes. Ook hier hadden ze weer gedacht aan de vegetariërs en veganisten onder ons. Een soepje, quinoaburgers, nog meer hapjes, en natuurlijk… biertjes.

Groningen, wat ben je mooi en gezellig! Tot snel weer!