Bananenbrood met pecannoten en chocolade

bananenbrood pecannoten chocolade [print_link]
Bananenbrood blijft een heerlijk tussendoortje. Lekker smeuïg, gezond en het vult goed. Je kunt alle kanten op met dit brood, maar bananenbrood met pecannoten en chocolade vind ik toch wel het lekkerst! Al is deze variant met chocolade ook echt een aanrader!

Bananenbrood met pecannoten en chocolade

Pecannoten en chocolade zijn echt een hemelse combinatie! Je kunt in plaats van de chocola er overheen besprenkelen, de chocolade ook in kleine blokjes snijden en door het beslag heen mengen.

Door het meel eerst even te zevenen het voorzichtig met een spatel door de natte ingrediënten te mengen, word je bananenbrood extra luchtig!

Wil je het brood glutenvrij maken? Dan kun je ook alleen amandelmeel gebruiken of een mix van amandelmeel en havermeel.

P.s. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat mijn eerste poging van dit brood helaas mislukte. Ja, ik ben echt niet zo een goede bakster..  Ik gebruikte alleen speltmeel en had het meel niet gezeefd. Het is daardoor niet zo luchtig geworden. Dit is het brood op de foto. De tweede poging gebruikte ik een mix van spelt- en amandelmeel. Het brood kwam nu heel luchtig uit de oven! Maar het was toen helaas al te donker om mooie foto’s te maken 🙁

Een goede reden om het brood snel opnieuw te maken, mét foto!

Dit heb je nodig

150 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
3 rijpe bananen
3 eieren
50 gram dadels (zonder pit)
1 zakje baking soda
sap van halve citroen
1 eetlepel kaneel
snuf zout
100 gram pecannoten
100 gram pure chocolade

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden

Zeef het meel. Meng in een kom het speltmeel, amandelmeel, kaneel en zout. Pureer in een andere kom de banaan en dadels met een staafmixer. Kop hier 1 voor 1 de eieren aan toe met een garde. Meng vervolgens langzaam de kom met toe. Je hoeft het niet lang te mengen, alleen even goed om scheppen. Meng vervolgens met een spatel de baking soda en citroen door het beslag.

Schep vervolgens de noten door het beslag.

Vet een bakbik in met kokosolie of olijfolie en schep hier het deeg in. Bak het bananenbrood in het midden van d even gaar in 45-50 minuten. Laat het bananenbrood even afkoelen. Haal het brood vervolgens uit het bakblik en laat nogmaals afkoelen op een rooster.

Terwijl het bananenbrood aan het afkoelen is maak je de chocolade. Verwarm de pure chocolade in een pannetje en besprenkel over het bananenbrood.

bananenbrood pecannoten chocolade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten