Favoriet | Chocolade bananenbrood


IMG_9593

[ print recept ]
Het recept van deze chocolade bananenbrood staat een tijdje op de website en is absoluut een favoriet. En terecht! Het is een heerlijk en healthy ontbijt, lunch, of tussendoortje voor bij de thee. Alleen voor de geur die uit de oven komt zou je hem al maken.

Chocolade bananenbrood

Er zijn vele variaties op dit recept. Eerder maakte ik een classic bananenbrood. Een chocoladebananenbrood kon toen niet achterblijven.

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
50 gram havermoutmeel
3 grote of 4 kleine rijpe bananen
3 eieren
2 á 3 el (rauwe) cacaopoeder
Snuf Himalayazout
1 el bakpoeder
Kokosolie

Door het beslag (optioneel)
Hand gemengde noten
2 el cacaonibs
2 el kokossnippers

| Houd je van zoet? Voeg dan nog een beetje agavesiroop, honing of een ander natuurlijk zoetmiddel toe aan het beslag.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de havermout in de blender en blend tot meel. Pureer de bananen (met een vork of staafmixer) en mix met de eieren. Voeg de amandel- en havermoutmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe en roer tot een glad beslag. Roer eventueel cacaonibs, en/of noten en/of kokossnippers toe door het beslag.

Vet een cakeblik in met kokosolie en giet hier het beslag in. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Laat eerst goed afkoelen.

IMG_9627 IMG_9610
IMG_9591

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.