Classic bananenbrood

bananenbrood

[print_link]
Bananenbrood is echt mijn favoriete tussendoortje, heerlijk bij een kop koffie of thee. Natuurlijk wel de gezonde variant. Bananenbrood wordt zoals de naam al zegt, gemaakt van rijpe bananen. Dus heb je iets teveel bananen ingeslagen of zijn ze te rijp om te eten? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke bananenbrood van!

Er zijn veel soorten varianten op bananenbrood, zoals deze met chocolade, maar een classic plak bananenbrood vind ik toch het lekkerst.

Dit heb je nodig
150 gram speltmeel
3 rijpe bananen
50 gram dadels (zonder pit)
3 eieren
1 el wijnsteen bakpoeder
Snuf zout
20 gram cacaonibs (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bananen en de dadels in de blender en blend tot een egaal geheel.

Klop in een andere schaal de eieren luchtig met een snufje zout. Meng het bananenmengsel en de eieren door elkaar en voeg vervolgens het meel en bakpoeder toe.

Roer nu eventueel de cacaonibs door het beslag. Vet de cakevorm in met kokosolie en giet het beslag in de cakevorm. Stroot eventueel nog wat cacaonibs over het bananenbrood.

Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten af in de oven. Na 15 minuten kun je het beste aluminiumfolie over de cake heen leggen, zodat de bovenkant niet te donker wordt. Haal na 45 minuten het banenbrood uit de oven en laat afkoelen. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten