Bietenhumus

Bieten humus

[ print recept ]
Ik ben echt een humus fan en eet het bijna iedere dag. In een wrap, bij de salade, op brood of om groentes in te dippen. Humus is zo veelzijdig en heel makkelijk om te maken. Omdat ik zovaak humus eet, maak ik verschillende smaken, zoals deze humus gemaakt van bieten.

Dit heb je nodig (1 grote kom)
2 blikjes (400 gr) kikkererwten
Halve biet
2 el tahin
10 el olie
2 tl komijn
2 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
Snuf Himalayazout

Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de biet en snijd in stukjes. Doe alle ingredienten samen met 3 el water in de keukenmachine en meng tot een egale humus.

| Je kunt de humus in een dicht bakje/potje een week bewaren in de koelkast

Bietenhumus

 

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.