Blauwe bessen-banaan ijs met kokos

gezonde blauwe bessen-banaan ijs[print_link]
Wat is er met dit warme weer lekkerder dan een verkoelend bakje ijs? Helaas is (room)ijs niet zo gezond. Het zit vaak vol suiker en als je lactose slecht kunt verdragen, is zo een bakje of hoorntje ijs helemaal geen goed idee.

Maar gelukkig kun je thuis heel makkelijk zelf  ‘ijs’ maken met enkel bevroren fruit en een beetje (plantaardige) yoghurt, want dat is alles wat er in dit heerlijke kommetje zit.

In de lente/zomer heb ik eigenlijk altijd stukjes bevroren banaan in de vriezer liggen. Heerlijk voor in koude smoothies of om een kom blauwe bessen-banaan ijs te maken!

Blauwe bessen-banaan ijs met kokos

Dit kommetje ‘ijs’ is gezond, heel lekker en zo makkelijk om te maken. Op warme dagen is dit een ideaal ontbijtje of tussendoortje. Wat is puur eten toch eenvoudig en heerlijk, vind je niet?

In plaats van blauwe bessen kun je natuurlijk ook een ander fruitsoort gebruiken, zoals framboos, ananas of mango. Gebruik in ieder geval banaan uit de diepvries, van het tweede stuk fruit kun je ook een verse variant toevoegen. Het wordt dan wel minder ijsachtig en ontdooit sneller.

Dit heb je nodig (2 kommetjes)

2 bevroren bananen (in stukjes)
100 gram (bevroren) blauwe bessen
100 ml plantaardige yoghurt
1 el kokos yoghurt

Zo maak je het

Haal de bevroren stukjes banaan uit de vriezer en laat heel even (5 minuten) liggen, zodat de banaan iets kan ontdooien. Doe de banaan, blauwe bessen (houd een handje apart) en een beetje yoghurt in een kom en mix grof met een staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad gemixt te worden, ik vind het zelf namelijk wel lekker als er nog wat stukjes banaan of besje in zitten.

Verdeel het ijs over twee schaaltjes en verdeel hier nog wat blauwe bessen en de kokos snipppers overheen.

gezonde blauwe bessen-banaan ijs

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten