Bloginsider recept | Banaan met hüttenkäsemousse

10013350_1453810858271497_1338009802_n
Samen met Chickslovefood doe ik mee aan een leuke samenwerking; de hüttenkäse insiderclub! Twee weken geleden stond de postbode voor mijn deur met een leuk pakketje. Hierin zat hüttenkäse, een banaan en een pak melk. De challenge was om een toegankelijk en lekker gerecht te maken met onder andere de ingrediënten uit het pakket. Deze challenge accepteer ik natuurlijk graag!

Wat is hüttenkäse?
Hüttenkäse is een cottage cheese. Het is een jonge ongerijpte kaas die erg veelzijdig is. Vanwege de milde en frisse smaak kan hüttenkäse gebruikt worden in hartige en zoete gerechten. Daarnaast kan je het gebruiken in gerechten voor het ontbijt, lunch, diner, maar ook in hapjes, gebak of zelfs in desserts.

Ik wist wel al meteen; dit wordt een ontbijtrecept. Het ontbijt is namelijk mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best lastig vond om te koken met hüttenkäse, omdat ik eigenlijk nooit hüttenkäse eet, en omdat deze kaas een korrelige structuur heeft. Je kunt je boterham of cracker natuurlijk beleggen met hüttenkäse, maar een ontbijtgerechtje, waarbij je ook de andere ingrediënten moet gebruiker, vroeg toch wel wat creativiteit.

Uiteindelijk is het een feestelijke ontbijtje geworden.

huttenkase

Banaan met hüttenkäsemousse
Dit heb je nodig
1 el hüttenkäse
1 banaan
Scheutje melk (ik heb voor dit gerecht plantaardige melk gebruikt)
Scheutje agavesiroop
1 el cacao
Handje gemengde noten of walnoten

Zo maak je het
Doe de hüttenkäse banaan, melk, agavesiroop en de cacao in de blender en blend tot een romige mousse. Snijd een banaan door midden en verdeel de mousse over de banaan. Hak de noten fijn en strooi over de banaan.

unnamed (1)

 

unnamed (2)

Gerelateerde berichten