Boekreview | De Slowjuicebar

unnamedDat ik een echte slowjuicefan ben is bij de meeste wel bekend. Toen ik anderhalf jaar geleden mijn eerste slowjuicesapje dronk was ik meteen verkocht. Ik dronk daarvoor al regelmatig groene smoothies, dus ik was al redelijk gewend aan de smaak. maar slowjuicesappen zijn toch echt wat anders. Het is puur sap. Wat een smaaksensatie!

Dolblij was ik toen eindelijk mijn eigen slowjuicer stond te schitteren in mijn keuken. Ik ging meteen naar de winkel en met een tas vol groenten en fruit kwam ik thuis. De rest van de middag ben ik gaan experimenteren. Vanaf toen zijn mijn slowjuicer en ik echt de beste vrienden.

Ik ben echt dol op slowjuicesappen. Het is voor mij echt een boost aan energie. Maar ook mijn inspiratie raakt een keer op. Ik merkte dat ik steeds dezelfde groentes haalde en dezelfde sappen maakten.
Ik vind het belangrijk om gevarieerd te eten en zoveel mogelijk verschillende voedingstoffen binnen te krijgen. Het boek De Slowjuicebar kwam echt al geroepen!

Dat ik gevoelig ben voor mooie boeken heb ik geloof ik al eens verteld he? Of misschien wel al heel vaak.. In ieder geval, bij dit boek was ik weer meteen verkocht. Nu vind ik groenten sowieso al prachtig (ik denk dat ik echt verliefd ben op donkergroene palmkool, wat een mooie groente!) Maar ook de felle kleuren van puur sap vind ik geweldig. Ja, dit maakt mij echt gelukkig. Het boek De slowjuicebar staat vol met dit soort prachtplaatjes. 

unnamed (1)

Inhoud
Het boek begint met informatie over slowjuicesappen. Wat zijn slowjuicesappen, waarom zijn ze zo goed voor je, hoe maak je ze? wanneer kun je ze het beste drinken, hoe bewaar je ze en wat doe je met het overgebleven pulp? Daarnaast geven ze ook informatie over het gebruik van je slowjuicer en onderhoud. Handig. Voor mij was deze informatie niet nieuw, maar ben je nog niet zo bekend in de ‘slowjuicewereld’ dan is dit echt nuttige informatie.

In het boek staan maar liefst 90! slowjuice recepten. Deze sappen zijn ingedeeld in sappen voor energie, sappen voor kracht, sappen voor detox en sappen voor bescherming. Bij elke categorie staat welke groente, fruit. kruiden en specerijen hier bij horen. Zo kun je de juiste sap samenstellen waar jouw lichaam behoeften aan heeft. Dit maakt het boek extra informatief en toepasbaar. Kan jouw lichaam wel wat bescherming gebruiken? Ga dan voor granaatappel, sinaasappel, wortel en bosbessen. Energie nodig? Dan heeft jouw lichaam mango, ananas, appel en verse munt nodig.

Een boek vol met slowjuicesappen, wauw! De slowjuicebar is een boek voor echte slowjuice lovers! Het boek is mooi, kleurrijk en bevat prachtige foto’s. Daarnaast is het informatief, leuk geschreven en staan er ontzettend veel recepten in.

Bestellen? Het boek ‘de slowjuicebar’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Koop bij bol.com

unnamed (2)

unnamed (4)

unnamed (3)

Gerelateerde berichten