Boekreview: Deliciously Ella ‘Elke dag’

Deliciously Ella

Deliciously Ella boek 2!

Yes! Daar lag het tweede boek van blogger Deliciously Ella dan eindelijk in de brievenbus! Dit is zo een boek waar ik al een paar weken op aan het wachten was. Ella is namelijk mijn favoriete blogger en ik ben een groot fan van haar eerste boek.

Elke dag gezond, makkelijk en lekker eten!

Haar tweede boek gaat zoals de naam van het boek al zegt, over elke dag makkelijk en snel superlekker eten. Bij Ella betekent dat automatische gezond en geheel plantaardig.

Maar dit is niet altijd zo geweest. Ella at voorheen niet echt gezond en leefde op snoep, chocola en pasta pesto. Twee jaar geleden gooide ze haar eetpatroon volledig om, in een poging om een chronische ziekte te genezen. Ze ging geheel plantaardig eten en schrapte geraffineerde suiker, zuivel, gluten, vlees en bewerkte producten. Na ruim een jaar was ze van alle medicatie af en voelde ze zich fitter en gelukkig dan ooit. Je goed voelen door goed te eten, iets waar ikzelf ook heel erg in geloof.

Het meest lastige vond Ella om gezond te eten tijdens drukke periodes en dat is precies de reden waarom ze dit tweede boek heeft geschreven. Met haar eigen verhaal, tips en ontzettend veel gezonde makkelijke recepten, hoopt ze andere te kunnen inspireren om gezond te eten. Juist wanneer je het heel erg druk hebt.

Deliciously Ella

Recepten

De reden dat ik zo een fan ben van Ella, naast dat ze gewoon heel leuk en lief is (ik heb haar mogen ontmoeten!), is omdat haar recepten lekker, gezond en makkelijk zijn. Gezond eten moet namelijk geen ‘gedoe’ zijn of heel veel werk en tijd kosten. Daarnaast is ze op haar blog heel open en vrolijk. Haar manier van gezond eten steekt mij erg aan en we houden van dezelfde soort recepten/eten.

Ook dit boek staat weer vol met (meer dan 100!) recepten. Simpel, geen lange ingrediëntenlijsten, met zo min mogelijk bereidingstijd, maar heel lekker gezond en kleurrijk.

Ella deelt in het boek haar favoriete recepten zoals snelle doordeweekse avondmaaltijden, makkelijke gerechten voor wanneer je voor een grote groep moet koken, gezonde snacks die je makkelijk mee kunt nemen, dips, zoetigheid, veel salades en de beste simpele ontbijtjes! Eigenlijk gewoon alles dus. Bij elk recept geeft ze uitleg, tips of vertelt ze daarom ze dit recept zo lekker vindt.

Mooie sfeervolle foto’s en ontzettend veel variatie. Bij het zien van alle recepten en foto’s krijg je zin in eten en wil je meteen de keuken in deuken om van alles te maken!

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Persoonlijk, positief en tips

Naast de vele recepten vertelt Ella hoe belangrijk plannen en variatie is wanneer je elke dag gezond wilt eten. Ze vertelt eerlijk hoeveel moeite het haar zelf koste om over te stappen naar gezond en geheel plantaardig eten en hoe je hier een balans in kunt vinden.

Ze laat zien dat je echt niet van de één op andere dag hoeft over te stappen naar een gezonde levensstijl. Kleine stappen leiden meestal naar het beste resultaat en wees vooral niet te streng voor jezelf. Gezond eten moet vooral leuk zijnen bijven en je moet zelf ontdekken wat voor jou het beste werkt. Niet alleen haar blog, maar ook haar boek is een en al positiviteit.

Naast haar persoonlijke verhaal en recepten geeft ze in haar boek heel veel tips. Tips over hoe je eten het beste kunt bewaren, over hoe je je koelkast en vriezer het beste kunt gebruiken en laat ze haar eigen boodschappen zien en licht deze toe.

De persoonlijkheid, openheid, informatie, tips, positiviteit, mooie sfeervolle foto’s en de heerlijke gezonde makkelijke recepten maken dit echt een Ella boek. Ik weet zeker dat Ella jou na het lezen van haar boek meteen heeft aangestoken met de ‘Ella manier van leven’, zoals ze dat zelf noemt. Ik ben in ieder geval nog meer fan dan ik al was!

Deliciously Ella

 

Gerelateerde berichten