Boekreview | Deliciously Ella

Deliciously Ella

Ella is denk ik een van de eerste foodbloggers die ik volgde en inmiddels ben ik echt een groot fan van Ella en haar blog. Haar leef- en eetstijl spreken mij erg aan. Gezond, plantaardig, glutenvrij en heerlijk kleurrijk eten. Echt alles op haar blog ziet er heerlijk uit. Daarnaast is Ella persoonlijk en staat ze dicht bij haar volgers. Toen ik hoorde dat Ella een boek ging schrijven, moest ik nog even geduld hebben tot haar boek ook in Nederland uit zou komen. Totdat ik een mailtje kreeg in mijn inbox dat Ella haar boek uitkwam, zij naar Nederland zou komen voor haar boeklancering/proeverij.. en dat ik daar bij mocht zijn! Dit was echt het leukste mailtje van de week.

Een paar dagen voor de boeklancering, vond ik het boek in mijn brievenbus. Ik heb meteen mijn to do lijst aan de kant gegooid en de rest van de middag op de bank met een dekentje en een pot thee lekker door het boek gebladerd. En ik ben nogal van het plannen en to do lijstjes, dus dat gebeurt niet zomaar.

Ik zag meteen al, dit is mijn nieuwe favoriete boek! Ik bleef maar lezen, bladeren, plaatjes kijken en nog meer lezen..
Haar boek is echt een vertaling van haar blog. Persoonlijk, leuk en heerlijke kleurrijke (plantaardig en glutenvrije) gerechten.

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Ella begint in haar boek met haar eigen persoonlijke verhaal. Ella vertelt dat ze eigenlijk altijd een suikermonster is geweest en totaal niet van groenten en fruit hield. Als kind was ze gek op zoet en tijdens haar studietijd leefde ze op dieet van Ben&Jerry ijs, chocola en veel snoep. Totdat bij Ella de zeldzame ziekte POTS werd ontdekt. Een rare ziekte zoals ze het zelf noemt, die je autonome zenuwstelsel afbreekt. Ella was doodmoe, lag alleen nog maar op bed en kon niet eens meer naar het einde van de straat lopen. Toen de dokters deze ziekte bij haar ontdekte kreeg ze een lading medicijnen en steroïden voorgeschreven, maar niets hielp…

Ella nam de verantwoording van haar gezondheid in eigen handen. Ze wilde beter worden en zich weer goed voelen. Ella dook de wereld van de gezonde ‘genezende’ voeding in en veranderde haar hele eetpatroon. Er gebeurde een wonder, want al haar symptomen verdwenen! Dit gebeurde natuurlijk niet op de een of andere dag. Het was een zoektocht van een aantal maanden en Ella moest haar hele levensstijl omgooien, maar ze voelde zich uiteindelijk beter dan ooit en had haar leven weer terug. En dat allemaal door het eten van gezonde plantaardige voeding.

Na haar persoonlijke verhaal behandelt Ella in haar boek uitgebreid de producten die zij standaard/vaak eet en je veel terug vindt in de recepten, Ze vertelt waarom de producten zo goed voor je zijn en waarom zij ze graag eet.

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Deliciously Ella

Deliciously ella

De recepten in het boek zijn niet ingedeeld in ontbijt, lunch en diner, maar in voedingscategorieën. Dit vind ik zelf erg fijn aan het boek. Ella behandelt in het boek granen, noten en zaden, bonen en peulvruchten, groenten, fruit en smoothies en sappen. Bij elke categorie vertelt ze waarom deze voeding zo goed voor ons is en welke producten ze uit deze categorieën graag eet. Dit maakt het boek erg informatief en interessant. Na elke categorie volgen er veel recepten, gemaakt met voeding uit deze categorie in de hoofdrol.

De recepten zijn makkelijk te maken. Maar dan bedoel ik ook echt makkelijk, zonder dat je veel ingrediënten nodig hebt. In het begin zul je misschien een paar ingrediënten moeten aanschaffen, omdat je die nog niet gebruikt, maar deze ingrediënten zul je elke keer weer terug vinden in de recepten. Uiteindelijk ben je daardoor goedkoper uit.

Naast dat de recepten makkelijk te maken zijn, zien de recepten er een voor een echt heerlijk uit. Ik wilde echt meteen alles maken uit het boek! Van comfort food tot taarten, van gezonde smeersels tot smoothies. Allemaal even gezond en kleurrijk. Ella laat met haar recepten echt zien dat gezond, plantaardig en glutenvrij eten ontzettend lekker is, en alles behalve saai.

IMG_1929

Wat het boek nog leuker en persoonlijk maakt, is het hoofdstuk ‘leven volgens Deliciously Ella’, waarin ze laat zien hoe je etentjes geeft voor je vrienden, een gezonde meidenavond of picknick verzorgt en hoe je gezond kunt blijven eten wanneer je veel onderweg bent. Aan het einde van het boek geeft ze antwoord op veelgestelde vragen. Hierdoor geeft het boek je nog meer inzicht in Ella haar levensstijl.

Het boek is een en al informatie, inspiratie en motivatie. Door haar mooie persoonlijke verhaal, een kijkje in de nieuwe gezonde levensstijl van Ella en de heerlijke makkelijke en variërende gerechten, wil je eigenlijk ook meteen aan de slag en je net zo gezond en goed voelen.

Je snapt dat na haar boek gelezen te hebben, ik nóg meer uitkeek naar de boeklancering/proeverij van Ella, die een paar dagen later plaatsvond. Wanneer je iemand al zolang volgt en dan ook nog eens zo een prachtig boek schrijft, dan ben je gewoon nieuwsgierig naar deze inspirerende persoon.

Ella vloog speciaal voor de boeklancering ‘eventjes’ een middagje naar Amsterdam. De boeklancering was ontzettend leuk! Het was sfeervol, intiem en persoonlijk. We hebben gezellig sapjes gedronken, gesproken met Ella en heerlijke gerechten uit het boek geproefd. Wat is ze leuk, bescheiden, lief en inspirerend.

Deliciously Ella

IMG_1930

 

 

Gerelateerde berichten