Boekreview | ‘Groen is geweldig’

boek

Ik beken meteen maar, ik heb een zwak voor mooie food- en kookboeken. Wanneer een boek mooie kleuren heeft, mooie plaatjes, een mooi lettertypen… dan ben ik al verkocht. Nog voor de inhoud gelezen te hebben. Ik word gewoon heel hebberig van mooie boeken. Dat is ook wel te zien aan mijn boekencollectie. Al vind ik de inhoud van een boek natuurlijk net zo belangrijk. Het boek moet interessante en vooral vernieuwende informatie bevatten en ik moet mij kunnen vinden in de denkstijl over voeding en de recepten. Maar de vormgeving zorgt er wel voor dat het boek meteen mijn aandacht heeft.

‘Groen is geweldig’ van schrijfster Rebecca Leffler is zo een boek. Het boek is echt ontzettend mooi en de inhoud is interessant en vernieuwend. Na de eerste bladzijde was ik al verkocht. Ik werd gewoon echt blij van het lezen van dit boek.

Het boek bevat informatie en recepten. Die combi maakt het boek zo goed. Het boek begint met een intro over de beweging van ‘groen’ en gezond eten. Rebecca geeft je vervolgens een kijkje in haar keukenkast en vertelt welke basisingrediënten echt in je keuken thuishoren. Vervolgens geeft ze uitgebreid 6 regels voor goed eten.

IMG_8569

 

Alle recepten zijn glutenvrij, lactosevrij en zonder dierlijke eiwitten. Het boek begint met een aantal basisrecepten zoals melk en sauzen. De recepten zijn onderverdeeld in de vier seizoenen, heel handig. Er staan 150! recepten in het boek, je kunt er dus even mee vooruit. Al heb ik er pas een paar gemaakt, de recepten zijn echt heerlijk en makkelijk om te bereiden. Alleen van de prachtige foto’s krijg je al zin in eten. Ook staat er een pagina vol slowjuice en groene smoothie recepten in het boek. YES!

Leuke en waardevolle toevoegingen in het boek zijn de beauty tips van Tata Harper en de ‘my best friends foods’. De naam zegt het al, haar favoriete producten in de keuken die veel voorkomen in de recepten. Daarnaast staan er verschillende korte yoga workouts in het boek. Yoga voor de ochtend, voor een betere spijsvertering, voor zelfvertrouwen, goodmood yoga en een detox yoga.

Dit boek heeft het gewoon allemaal! Rebecca heeft een grappige schrijfstijl en staat met haar schrijfstijl dicht bij de lezen. Ik vind het boek, de inhoud en vormgeving geweldig passen bij Feelgoodbyfood. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Ja, had dat dan gedaan Chantal. Ach, misschien ooit…

Bestellen? Het boek ‘groen is geweldig’ is onder anderen te koop bij Bol.com

Koop bij bol.com

IMG_8568

Gerelateerde berichten