Review | 28 Day Teatox SkinnyMint

Ik houd van thee. Ik drink eigenlijk de hele dag door grote mokken groene- en kruidenthee. Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe health producten. Wat vind ik er van? Hoe reageert mijn lichaam, en dan vooral mijn darmen, hierop. En wat voor effect heeft het op mijn gezondheid?

Toen ik hoorde van de teatox van SkinnyMint waarmee je je darmen reinigt, hoefde ik niet lang na te denken. Dit wil ik wel proberen! Ik ben best in voor een detoxje af en toe en thee drink ik toch al de hele dag door. Dus, waarom niet?

SkinnyMint tea

Hoe werkt de teatox?

De teatox van SkinnyMint duurt 28 dagen en bestaat uit twee soorten thee. Dagelijks drink je na het opstaan een groot glas water en vervolgens een kop ‘morning boost’ thee. Om de dag neem je na het avondeten een kop ‘night cleanse’ thee. Geen dieet, that’s it!

Reinigende thee

De thee van SkinnyMint bestaat uit natuurlijke en reinigende ingrediënten. De ingrediënten werken reinigend apart van elkaar, maar door de juiste samenstelling, versterken deze ingrediënten elkaar. De ingredienten worden namelijk gecombineerd en wetenschappelijk samengesteld met behulp van een effect dat bekend staat als ‘food synergie’.

De ‘morning boost’ bestaat uit een kruidenmelange van groene thee, brandnetel, yerba, paardenbloem en guarana fruit. De ‘night cleanse’ bestaat uit een kruidenmelange van gember, orange leaves, citroengras, sennablad, peppermint, zoethout, hagedoorn bessen en psyliumvezels.

Allemaal heerlijke, natuurlijke en reinigende ingredienten die je darmen een ‘boost’ geven. Dat er sennablad in de thee zit is wel iets over te zeggen. Sennablad heeft een laxerende werking, heel fijn wanneer je last hebt van obsipatie, maar sennablad staat er ook om bekend dat het je darmen lui maakt. Dit is vooral het geval bij overmatig en langdurig gebruik. Aangezien de thee van SkinnyMint niet bestaat uit puur sennablad en het alleen in de ‘night cleanse’ zit die je om de dag neemt, kan het bij deze teatox volgens mij geen kwaad.

Voordat ik met de teatox begon, ben ik even op online onderzoek uitgegaan. Wie heeft deze teatox al eens geprobeerd en wat was hun ervaring? Verrassend was dat bijna iedereen vertelde dat de teatox zorgde voor een betere stoelgang en een plattere buik. En laat dat nou precies het effect zijn wat ik wel kan gebruiken.

Sinds ik gezond, puur en zoveel mogelijk plantaardig eet zijn mijn eeuwige klachten (prikkelbare darmen) al een stuk minder geworden, maar helaas komt het nog regelmatig terug. Even een ander eetritme of iets eten waar mijn darmen gevoelig voor zijn en ik zit weer met een opgezette buik, buikpijn en een slechte stoelgang. Ik kan hier zelfs heel duizelig en misselijk van worden.

Hopelijk zogt deze teatox bij mij voor hetzelfde effect als bij mijn voortgangers. Kom maar op met die teatox!

teatox skinnymint

Mijn ervaring

Naast de werking van de teatox was ik natuurlijk benieuwd naar de smaak van de thee. Als ik 28 dagen deze thee moet drinken, moet het natuurlijk wel lekker zijn. Net zo belangrijk als de werking, toch?

De ‘moning boost’ was echt heerlijk. Eigenlijk precies de smaak thee die ik lekker vind. De ‘night cleanse’ is ook lekker, maar wel iets heftiger en kruidiger van smaak. Nadat de smaak goedgekeurd was, was ik erg benieuwd naar het effect van de thee. Kan zo een kop thee er echt voor zorgen dat mijn lichaam reinigt?

Na de eerste twee dagen merkte ik al effect. Niet een heel fijn effect, want ik kreeg (vooral na de ‘night cleanse’ wat krampen in mijn buik. Dit kan komen omdat mijn lichaam aan de reinigende thee moet wennen. De reinigende ingredienten hebben toch effect op je darmen. Ze worden ‘geprikkeld’, wat natuurlijk ook de bedoeling is. Ik vergelijk het een beetje met de de flinke hoofdpijn die ik krijg bij een sap detox, omdat mijn lichaam aan het ontgiften is.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Na een paar dagen had de thee duidelijk een positief effect op mijn stoelgang. Ook mijn (vaak toch een beetje opgezette buik) werd zichtbaar platter. Ik denk dat mijn buik de afgelopen maand lang niet meer zo plat is geweest. Ik was even vergeten hoe fijn en ‘licht’ dit voelt. Ook ben ik ruim twee kilo afgevallen.

Nu vind ik een platte(re) buik en een paar kilo minder niet het belangrijkste (wel mooi meegenomen), maar een goede stoelgang wel. Dit zorgt er namelijk echt voor dat je je energieker voelt en beter in je vel zit. Vooral wanneer je hier altijd veel gedoe mee hebt, is het fijn als het allemaal even gaat zoals het moet gaan.

Ik heb de rest van de maand af en toe wel een beetje last van krampen gehad na het drinken van de ‘night cleanse’, maar veel minder erg dan aan het begin.

Of ik je de SkinnyMint teatox zou aanraden? Ja, het is zeker de moeite waard om eens te proberen. De teatox draagt duidelijk bij aan het reinigen van je darmen, een betere stoelgang en/of zet je stoelgang weer aan het werk bij obsipatie en het verminderen van een opgezette buik.

Fijn aan deze detox is, dat je eigenlijk niet door hebt dat je aan het detoxen bent. Helemaal als je normaal ook elke dag thee drinkt. Easy toch? Vooral wanneer je net als ik regelmatig last hebt van niet goed werkende darmen, met als gevolg een opgezette buik, raad ik je aan om de detox te proberen. Ik heb het gevoel dat mijn darmen weer even ‘gereinigd’ zijn en weer goed werken.

Deze review is voortgekomen uit een gesponsorde samenwerking met SkinnyMint, maar geheel naar eigen ervaring geschreven. Lees de disclaimer.

Gerelateerde berichten