Feelgoodbyfood X SLA Detox Days!

Ik ben echt niet altijd alleen maar gezond aan het eten en zit ook niet elke dag vol energie. Ik heb periodes dat ik heel gezond eet, mijn lichaam alleen maar behoefte heeft aan gezond eten, veel sport en vol energie zit. Maar ik heb ook periodes dat het allemaal wat minder gaat.

Dat mijn lichaam wat meer behoefte heeft aan koolhydraten en suikers, en ik wat minder energie en wilskracht heb. Wat ik dan doe? Gewoon lekker aan toegeven. Als mijn lichaam daar zo om vraagt, zal het dit wel nodig hebben.

En dat geeft helemaal niet, we kunnen best soms iets ongezonder eten, of niet alleen maar heel gezond eten en 4 keer per week in de sportschool staan. Dat lijk mij alleen maar realistisch en zo houd je een gezonde levensstijl ook het beste vol.

Maar het wordt een ander verhaal als het de verkeerde kant op gaat, als het uit de hand loopt en je uit balans raakt. En dan is het best lastig om die ongezonde spiraal te doorbreken. Hier heb ik de laatste paar weken een beetje last van. Daarnaast ben ik ook al de hele week flink verkouden/een beetje ziek..

Uit balans

Ik zit even in die ongezonde spiraal en ben duidelijk uit balans. Mijn lichaam vraagt elke dag om koolhydraten, suikers en cafeïne (je lichaam went hier immers heel snel aan en wilt alleen maar meer en meer), ik heb niet zo een zin om te koken, met de dag heb ik minder energie, ik ben onrustig. slaap slecht en sporten is ineens een vermoeiend ‘iets’ geworden.

Verder is mijn buik de hele dag door opgezet, doet pijn en lukt het mijn darmen niet meer zo goed om hun werk te doen. Het gevolg daarvan is dat ik nóg minder energie heb. Gezonde darmen vormen namelijk de basis voor je gezondheid.

Ook loopt mijn koffieverslaving een beetje uit de hand. Koffie lost veel op, vooral voor een uurtje, maar niet álles. Zeker niet op langer termijn..

Dit alles heeft ook als gevolg dat ik mij slecht kan concentreren en daardoor minder goed presteren. Conclusie; Ik ben uit balans en voel me gewoon niet zo goed. En het belangrijkste vind ik dat ik mij goed voel en energie heb!

Tijd om uit deze ongezonde spiraal te komen. Tijd om weer goed voor mezelf te gaan zorgen en weer terug te keren naar een gezonde basis. Tijd voor een detox!

Detox

Ja, ik ga detoxen! Bij een detox denk je misschien al snel aan een paar dagen leven op sapjes, maar nee, dit ga ik absoluut niet doen. Heb ik wel al een paar keer eerder gedaan, maar ik vraag mij af of dit goed voor je lichaam is en daarnaast hou ik gewoon veel te veel van eten!

Detoxen betekent voor mij een paar dagen even helemaal plantaardig, puur en suikervrij eten. Eten dat vol zit met voedingsstoffen en makkelijk te verteren is voor je darmen. Want ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar als mijn darmen blij zijn, ben ik dat ook.

Detoxen, maar wel heel lekker eten dus.

SLA detox days

SLA Detox Days!

Ik ga de SLA Detox Days doen! SLA, mijn favoriete saladebar, heeft namelijk een driedaags all-in detox programma ontwikkeld.

3-daagse detox

Deze detox heeft de focus op het weer terugkomen in balans. Zonder extreem of beperkt dieet, maar juist mét lekker, gezond en puur eten. Ha, precies wat ik wil!

Je kunt kiezen uit drie soorten pakketten. De fix; een plantaardig en licht pakket. De reset; een vegetarische en toegankelijke detox. En de active; een pakket voor wanneer je veel energie nodig hebt. Handig voor sporters.

Je raad het misschien al, maar ik ga voor de fix! Dit pakket zit bomvol voedingsstoffen en is volledig plantaardig. Dit pakket is het meeste ‘puur en licht’, daarnaast niet alleen goed voor mij, maar ook voor het milieu en de dieren! #plantpower

Samenstelling

Op dit moment ben ik erg druk met werk, dus ik heb geen zin en tijd in alle voorbereidingen die een detox vraagt. Samenstellen, inkopen doen, blenden, juicen, snijden, koken, verpakken.. Bij het detox programma van SLA wordt dit allemaal voor je gedaan.

Het enige wat ik hoef te doen is alles opeten. De SLA detox is daarom perfect!

Het detox pakket wordt zo samengesteld dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt en deze goed kunnen worden opgenomen. Met reinigende en ontstekingsremmend ingrediënten en extra antioxidanten. De focus lig op je immuunsysteem en een gezonde darmflora/spijsvertering.

Het detox pakket bestaat uit smoothiebowls, sappen, thee, kombucha, soepen en rijkgevulde salades. Ik hoef dus echt niet bang te zijn dat ik honger krijg. Er worden geen maaltijden overgeslagen en je lichaam krijgt heel veel lekker, puur en voedzaam eten binnen.

SLA detox days

Wat is mijn doel?

Naast weer in balans komen, meer energie krijgen, regelmatig sporten, goed werkende darmen en mij gewoon weer goed voelen, zijn er nog meer redenen waarom ik ervoor gekozen heb om een detox te doen.

Rust én bewuster leven

Ik hoop weer wat beter te slapen en meer rust te gaan vinden. Vooral na het opstaan, voor het slapen gaan en tijdens mijn eetmomenten. Niet om mij heen, maar vooral in mijn hoofd.

Ook zou ik graag weer met wat meer aandacht eten. De tijd nemen voor mijn maaltijd en er écht van genieten. Zo kan je lichaam alle voedingstoffen uit het eten veel beter opnemen. En eten is er om van te genieten, toch?

Een goede gezondheid gaat namelijk verder dan gezond eten. Gezond eten, bewegen en rust/ontspanning zijn alledrie even belangrijk. Ik hoop hier weer een goede balans in te vinden. Deze detox is een goed begin!

Kijk je mee?

Ben je benieuwd hoe de detox er uit ziet, in zijn werk gaat, hoe de detox mij vergaat, wat ik er van vind en vooral; hoe ik mij na de detox voel? Kijk dan tijdens de detox mee op Instagram! Via Instagram stories geef ik je een kijkje achter de schermen. Ook komt er een review van de detox op de blog.

Kom maar op met die detox, ik heb er zin in om mij weer gezond, goed en energiek te voelen!

SLA detox