Review – SLA Detox Days

Het zit er al weer op; 3 dagen lang detoxen met de SLA Detox Days! Wat ging dat snel. Benieuwd wat ik allemaal heb gegeten? Hoe het is gegaan? En vooral, hoe ik mij nu (een dag na de detox) voel? Ik ga het je allemaal vertellen!

Review SLA Detox Days

De detox begint eigenlijk al een paar dagen voordat de echt detox begint. Je krijgt een eigen guide pagina vol informatie. Voor de detox, tijdens de detox, wat er precies in het detox pakket zit, dagmenu’s (met info over voedingstoffen etc.) en post-detox informatie en tips!

Pre-detox

Om zoveel mogelijk uit de detox te halen en je goed voor te kunnen bereiden, ontvang je een paar dagen van te voren ‘pre-detox’ informatie en tips in je mail. Deze gaan over gewoontes, verwachtingen en voorbereidingen.

Voor mijzelf heb ik bedacht wat ik nou met deze detox wil bereiken (dit lees je hier). Op praktisch gebied wordt aangeraden om een paar dagen van te voren al af te bouwen met bewerkte producten, suiker, koffie en alcohol.

Suiker en bewerkte producten eet ik sowieso al bijna niet en heb hier het weekend voor de detox ook extra op gelet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het weekend nog genoten heb van zowel koffie als wijn. De maandag was wel koffie- en alcohol vrij!

Verder geen boodschappen meer gedaan, zodat ik de detox begon met een lege koelkast. Ik mag toch niets anders dan wat er het detox pakket zit en zo kom ik thuis ook niet in de verleiding.

De avond voor de detox haalde ik mijn eerste detox pakket op bij SLA. Je kunt deze ook laten bezorgen, maar ik vond het makkelijker om zelf op te halen.

Let’s start!

Sla detox days

Dag 1 – thuiswerkdag in de bieb

Een van de dingen waar ik tijdens en na mijn detox meer aandacht aan wilde besteden, was ‘rust’. Vooral na het opstaan en voor het slapen gaan. Rustig wakker worden en niet meteen mijn telefoon pakken of achter mijn laptop ontbijten.

Tijdens de detox begin je de dag met een kop gember-citroen thee. Gewoon zitten (of lekker in bed) in alle rust genieten van je thee, voordat de drukte van de dag begint.

Ontbijt; een green spirulina smoothiebowl met als topping kokosfakes en sesamzaadjes. Een heerlijk groen ontbijtje.

Geen koffie; vandaag was mijn thuiswerkdag. Wat betekent dat ik of in een koffietentje zit of in (de koffietent, waar ze heerlijke goede koffie hebben) de bieb op de universiteit. Vandaag koos ik voor de bieb. Ik begin mijn werkdag hier altijd met een koffie, maar dit moment kwam dus niet…

Deze ochtend was ook meteen de zwaarste van de detox. Ik had het er oprecht moeilijk mee dat ik geen koffie mocht. Ben ik dan zo verslaafd aan koffie? Misschien was het gewoon de ‘gewenning’ of de setting, dat ik mijn kop koffie zo miste.

En dat mijn vriendje voor mijn neus een heerlijke koffie drinkt en een broodje eet helpt ook niet echt..

Tussendoor; tussen het ontbijt en de lunch staat er een ‘green morning tea’ en een slowjuice sapje op het menu. Deze sapjes zijn heel lekker en zitten vol groente en een klein beetje fruit. Prima te doen tot de lunch.

Lunch; een volle groene salade met quinoa, linzen, groentes en avocado. Ik kan niets anders zeggen dan; heerlijk! Ik ben fan van de salades van SLA, dus ik had ook niet anders verwacht.

Ik heb bewust even een goede lunchpauze genomen. Even weg van mijn werk en laptop. Lekker in het zonnetje gaan zitten en heel rustig mijn salade gegeten. Zo een rustmomentje midden op de dag is echt fijn.

Tussendoor; weer een slowjuice sapje, een thee en…. kombucha! Kombucha is een fris & gefermenteerd drankje. Het bevat veel vitaminen, mineralen, probiotica & essentiële aminozuren. De probiotica zorgen voor gezonde darmflora waardoor belangrijke voedingsstoffen beter worden opgenomen en je weerstand versterkt.

De een vindt het heerlijk, de ander helemaal niks. Ik vind het heerlijk en echt een traktatie tijdens de detox. Een soort verfrissende ijsthee en nog heel goed voor darmen ook.

Diner; soep! Tijdens de detox staat er elke avond een vullende soep op het menu met extra groentes en toppings. Vandaag was het een zoete aardappel-cashew soep met zoete aardappel, bloemkool en sesamzaadjes. Deze soep was super lekker. Ik had totaal niet het idee dat ik een detox aan het doen was..

In de avond drink je nog een calm evening tea om tot rust te komen. Geen stress of beeldschermen voor het slapen gaan. Telefoon weg, laptop dicht, lekker zitten en rustig een thee drinken. Dit vond ik echt fijn.

Sla detox days

Sla detox days

Sla detox days

Sla detox days

Sla detox days

Dag 2 – vrije dag

De twee dag werd ik al meer uitgerust wakker. Mijn buik was minder opgezet en mijn darmen deden alweer een beetje hun werk. Geen details verder. Ik voelde mij goed!

Vandaag was eindelijk een vrije dag. Na veel lange werkdagen en werkweekenden, heb ik vandaag een dag vrij ingepland. Geen laptop dus. Ook in het teken van ‘rust nemen’. Op zo een dag heb ik het liefst een langzame ochtend, lekker sporten en ben ik veel buiten.

Ontbijt; Ik begon de dag weer met een citroen-gember thee en dit keer een yellow kurkuma smoothiebowl. Verrassend, maar ik miste de koffie al een stuk minder deze ochtend.

Tussendoor; een thee en een slowjuice sapje. Tijd om naar buiten te gaan en nam mijn lunch en tussendoortjes mee.

Lunch: ik ben lekker een stuk gaan fietsen, om vervolgens te genieten van mijn salade in het zonnetje. Dit keer een lekkere salade met quinoa, linzen, bloemkool, tempeh en humus.

Tussendoor; het leek mij geen goed idee om een fitness sessie te doen tijdens de detox. Omdat het prachtig weer was, besloot ik om een paar baantjes te trekken en vervolgens twee uurtjes met een boek in het zonnetje te gaan liggen. Met mijn sapje en kombucha. Kombucha in de zon is nóg lekkerder! Dit keer deed het mij meer denken aan een koud biertje 😉

Diner; deze avond was de lastigste avond van de detox. Ik had best veel gefietst en ook nog gezwommen. Door het sporten en het lichte eten voelde ik mij een beetje slapjes en moe.

Op het menu stond een groene soep, waar ik totaal geen zin in had, omdat het zulk mooi warm weer was. Maar warm eten en drinken schijnt goed te zijn wanneer het warm is. Na het soepje had ik eigenlijk nog steeds zin in eten.

De rest van de avond zat ik lekker op het balkon in het avondzonnetje en miste ik stiekem wel een glas wijn. Tijd voor de calming night tea en naar bed!

Euh niet dus. Ik had zo een zin in een drankje of in ieder geval iets fris, dat ik mijn kombucha van dag 3 stiekem opgedronken heb.. maar ik heb er wel heel erg van genoten!

Sla detox days

Sla detox daysSla detox days

Sla detox days

Dag 3 – kantoordag

Dag drie, de laatste dag alweer. Ondanks dat mijn wekker om 7 uur ging (kantoordag), werd ik goed en best uitgerust wakker. De avond ervoor viel ik ook sneller in slaap dan normaal. Ik had geen tijd voor mijn citroen-gember thee, dus die heb ik overgeslagen. Natuurlijk kon ik nog eerder opstaan, maar mijn nachtrust was op dit moment echt even belangrijker.

Op deze derde dag van de detox had ik totaal geen opgezette buik meer of buikpijn. Mijn darmen werkte weer helemaal zoals het hoorde en ik voelde me al energieker en lichter. Echt fijn!

Ontbijt; een heerlijke, frisse groene smoothie bowl! Op de fiets naar het station en de trein in. Ook deze ochtend miste ik mijn koffie niet heel erg. Ik had er wel zin in, maar het hoefde niet perse.

Tussendoor; op kantoor dronk ik mijn ‘green detox tea’ en sapje.

Lunch; weer een heerlijke, vullende salade. Dit keer met quinoa, rode rijst, bietjes, broccoli, courgette en avocado.

Tussendoor; thee, een sapje en… tijd voor de SOS reep. Bij het pakket krijg je in je detox één SOS reep; een reep van noten, pitten en zaden. Rond 3 uur had ik zo een zin in een ‘snack’ en was op dat moment heel blij met mijn reep. Als ik deze reep niet had, had ik zeker naar een stuk fruit gegrepen. Nog steeds heel gezond natuurlijk. Geen kombucha, want die had ik stiekem gisteravond al opgedronken.

Diner; een wortelsoepje met wortel en courgette. Ik had heel erg honger na een lange kantoordag en treinreis. Toch zat ik na een paar happen soep al een soort van ‘vol’. Ik heb natuurlijk 3 dagen lang licht en minder gegeten dan normaal. Toch heb ik (bijna) het hele soepje opgegeten, omdat het belangrijk is om voldoende te eten en al je voedingsstoffen binnen te krijgen.

Verder was het een rustige avond. Een calming night tea, dit artikel schrijven en naar bed.

Sla detox days

Post-detox

Op de laatste dag van de detox krijg je post-detox informatie en tips in je mail. Deze gaan over het terugkijken naar de detox, je doelen, goede gewoontes volhouden en tips om deze gezonde levensstijl door te zetten. Heel fijn!

Wat vond ik van de detox?

Eerlijk gezegd voelde het bijna niet als een detox. Ik zou het meer omschrijven als een paar dagen heel gezond, bewust en licht eten, om weer terug te gaan naar een goede basis.

Het eten was heerlijk, vooral de smoothiebowls, salades en het soepje van de eerste dag. Eigenlijk allemaal maaltijden die ik zelf ook graag maak. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je te weinig eet of honger krijgt, want de porties zijn behoorlijk groot.

Wat ik ook heel fijn vond, is de uitgebreide informatie en digitale begeleiding voor, tijdens en na de detox. Een eigen detox pagina vol met informatie en tips, dagmenu’s en informatie over alle ingrediënten. Hierdoor doe je de detox veel bewuster.

Daarnaast ligt de focus niet alleen maar op het eten, maar op de algehele gezondheid. Je goed voelen, met aandacht eten, bewust eten, goed kauwen, rust, ontspanning, beweging..

Ook een groot pluspunt van de SLA Detox; je hoeft zelf helemaal niets te doen en nergens over na te denken. Alles wordt voor je klaargemaakt en zo samengesteld dat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt en je gevarieerd eet. Je hoeft het alleen maar op te eten..

Ik hou van koken hoor, maar soms is het wel fijn als je even niet hoeft na te denken over wat je gaat eten, boodschappen doen en koken.

Hoe voel ik mij nu?

Terwijl ik deze review typ, is het de laatste dag van mijn detox en zit ik aan mijn calming night tea. Ik voel me goed!

Ik voel me lichter, kalmer, mijn buik is niet meer opgezet en mijn darmen doen weer hun werk. Ik kan je zeggen, dat is fijn. Wat mij ook opviel, is dat ik helemaal geen hoofdpijn heb gehad tijdens de detox, waar ik meestal wel snel last van heb.

De tweede en derde avond voelde ik mij wel een beetje slapjes. Je krijgt natuurlijk minder calorieën binnen en eet drie dagen licht verteerbaar voedsel. Wanneer je dan drukke dagen hebt of veel beweging, is het logisch dat je je dan een beetje slap voelt. Het is daarom belangrijk dat je de detox doet op rustige dagen.

Ook heb ik deze dagen veel beter geslapen dan de afgelopen twee weken. Bewust rustig de ochtend beginnen, de tijd nemen voor elke maaltijd (zonder ondertussen iets anders te doen), en een rustmomentje voordat je gaat slapen. Ik voel mij een stuk kalmer van binnen.

Dat ik goed geslapen heb, zal er ook mee te maken hebben dat ik puur en licht gegeten heb en geen koffie, alcohol of suiker. Ook werd ik er rustig van dat ik een vast eetschema had dat ik moest volgen (ik hou van plannen, haha)

Wel moet ik eerlijk zeggen, het zijn niet de spannendste dagen. Niet samen koken, ik moest steeds mijn eigen eten meenemen, geen koffiedates met vrienden, geen wijn tijdens het koken of op balkon in de zon.. Maar hé, het waren maar drie dagen. Wel belangrijk dat je deze detox goed plant, op dagen dat je niet te druk bent of veel afspraken hebt. Want dan maak je het jezelf wel lastig..

Ik voel me echt weer ‘gereset’. Mijn basis is weer goed en nu ga ik goed en vol energie verder. Komend weekend weer een krachttraining, gezond koken, maar tóch ook wel weer een wijntje en een koffie.. Balans is key, nietwaar?

SLA Detox Days

Deze detox is gesponsord door SLA, dit verandert echter niets aan mijn mening over de detox.