Boekweitnoedels met tofu, groenten en sojasaus

boekweitnoodels met tofu en sojasaus
[print_link]
Dit is zo een gerecht waar ik echt blij van word en zo van kan genieten. Pure producten en smaken, plantaardig en vol met voedingstoffen.

Boekweitnoedels zijn ongeraffineerd en meestal glutenvrij. Ze hebben een lage glycemische index, waardoor de suikers langzaam in het bloed worden opgenomen. Zo blijft je suikerspiegel stabiel en geven ze langdurig energie. Daarnaast vullen ze veel beter dan ‘witte’ noedels en vind ik ze gewoon veel lekkerder!

Tofu is en eiwitrijk product van sojabonen. Een goed alternatief voor vlees. Tofu heeft van zichzèlf niet veel smaak, het is daarom belangrijk dat je het goed kruid/marineert. Je vindt tofu gewoon in de supermarkt tussen de vleesvervangers.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)
1 plak tofu
100 gram boekweitnoodels
1 bakje bimi (200 gram)
1 gele paprika
1 paksoi
1 bosui
4 el sojasaus
1 el agaves of honing
2 teentjes knoflook
stukje gember (2 cm)
sesamzaadjes
1 limoen
peper

Zo maak je het
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in blokjes en marineer deze met 3 el sojasaus en 1 el agave/honing. Hak de knoflook en gember fijn en snijd de bosui in ringen. Verhit een wok pan en bak hierin de tofu, bosui, knoflook en gember in 5 minuten gaar op middelmatig vuur. Strooi op het einde een beetje peper en zout over de tofu. Haal de tofu uit de pan en houd apart in een schaal.

Snijd de paprika en paksoi in stukken en voeg samen met de bimi in de wok pan. Kruid met 1 el sojasaus en peper en wok de groenten ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.

Verdeel de noedels, groenten en tofu over de borden. Besprenkel hier wat limoensap over, bestrooi met wat sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.