Boerenkooltijd + Slowjuice boerenkool

[print_link]
Yeah! Het is weer boerenkooltijd! Ik houd van bladgroente, zo ook van boerenkool. Boerenkool is lekker en heel gezond. Het lekkerst is natuurlijke verse boerenkool uit de moestuin, maar de supermarkten liggen er gelukkig ook vol mee.

Boerenkool is gezond!
Boerenkool is een echte ‘superfood’. Boerenkool zit vol antioxidanten en bevat veel vitamine A, C en K. Vitamine K verlaagt het risico op kanker. Boerenkool bevat veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat boerenkool veel ijzer, dat belangrijk is voor het zuurstoftransport in ons bloed.

Natuurlijk kun je een klassieke boerenkoolstamppot maken, maar je kunt veel meer met boerenkool. Voeg bijvoorbeeld boerenkool toe aan je omelet, maak boerenkoolchips, of gooi een flinke hand boerenkool door je smoothie of slowjuicesapje.

Recept: Boerenkool slowjuice (2 glazen)
Dit heb je nodig
2 grote handen boerenkool
1 groene appel
Halve komkommer
Halve citroen

Zo maak je het
Schil de citroen. Snijd de appel, komkommer en citroen in stukjes. Gooi samen met de boerenkool in de swowjuicer en juichen maar!

Slowjuice boerenkool

boerenkool

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten