Broccoli-bloemkool met kerriesaus, cashewnoten en rijst

broccoli-bloemkool kerriesaus

[ print recept ]
Sommige combinaties zijn gewoon perfect, zoals broccoli en bloemkool met kerriesaus! Deze broccoli-bloemkool met kerriesaus, cashewnoten en rijst is ideaal voor een doordeweekse dag. Het gerecht is namelijk makkelijk en snel gemaakt, voedzaam en gewoon heel lekker!

De kerriesaus maak je met maar een paar ingrediënten heel eenvoudig zelf. Zelfgemaakte sausjes zijn zoveel lekkerder dan uit de supermarkt (je kent ze wel, die zakjes met poeder). Heerlijk met een pepertje en bosui.

Vegan kerriesaus?

Wil je de kerriesaus plantaardig? Dan kan heel makkelijk! Voeg in plaats van boter en melk 200 ml kokosmelk toe!

Het gerecht bevat groenten, eiwitten uit de cashewnootjes en vezels uit de zilvervlies rijst. Lekker Hollands en gezond!

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram zilverlies rijst
1 kleine ui
1 teen knoflook
200 gram broccoli
200 gram bloemkool
ongeveer 10 tomaatjes
2 stengels bosui
2 handjes cashewnoten
peper

Kerriesaus
half rood pepertje
1 kleine ui
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel boter
1,5 eetlepel bloem
2 theelepels kerriepoeder
peper

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en houd warm. Kook de broccoli en bloemkool in 5 minuten beetgaar (niet te zacht) en zet even apart.

Snipper de ui, hak de knoflook en 1 stengel bosui in ringen. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en bosui een minuut aan. Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg de voorgekookte broccoli en bloemkool, de tomaatjes en de cashewnoten toe. Schep alles om en verwarm nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper.

Maak ondertussen de kerriesaus. Snipper de ui en hak de rode peper fijn. Verhit een steelpannetje en fruit de boter, ui, rode peper en kerrie een minuutje aan. Roer vervolgens de bloem erdoor. Voeg nu de melk toe en klop met een garde alles goed door elkaar. Verwarm het sausje nog 5 minuten op laag vuur zodat deze een beetje kan indikken en blijf ondertussen goed doorroeren.

Schep de rijst en de broccoli/bloemkool op de borden. Serveer hier de kerriesaus over. Snijd de tweede bosui in ringen en garneer over het gerecht. Kruid eventueel met nog wat peper.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.