Bulgur met champignons, pompoen, pastinaak en feta

bulgur champignons feta[ print recept ]
Bulgur met champignons, pompoen, pastinaak en feta. Een makkelijk en voedzaam gerecht met heerlijke herfstgroenten! Wanneer het buiten waait en regent, kruip je gewoon lekker met dit bordje op de bank…

Bulgur met champignons, pompoen, pastinaak en feta

Wat is de herfst toch fijn met al die heerlijke herfstgroenten. De combinatie van pompoen, champignons en pastinaak is zo lekker!

Bulgur is een graan die vaak gebruikt wordt in de Turkse keuken. Ik vind de structuur en smaak heerlijk en past goed bij dit gerecht. De amandelen geven een lekkere bite en zorgen samen met de feta voor de nodige eiwitten.

Je kunt ook een andere graan gebruiken, zoals quinoa of couscous.

Dit heb je nodig

150 gram bulgur
1 ui
1 teen knoflook
halve rode peper
250 gram kastanjechampignons
1 pastinaak (of 2 kleine)
halve flespompoen
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
halve theelepel paprikapoeder
1 handje amandelen
snuf zout en peper
100 gram feta
optioneel: verse peterselie

Zo maak je het

Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 5 minuten beetgaar.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de champignons door vieren en de pastinaak in dunne plakjes. Verhit een bakpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, paprikapoeder, tijm en rozemarijn een minuut aan. Voeg vervolgens de paddenstoelen, pastinaak en voorgekookte pompoen toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg vervolgens de bulgur en de amandelen toe aan de pan met groenten en meng door elkaar. Verwarm nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

Schep de bulgur met groenten op de borden en garneer met feta en eventueel verse peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.