Chocolade fudge!

chocolade fudge

[print_link]
Er zijn van die recepten die ik wel eens maak, maar er dan tot mijn verbazing achter kom dat deze helemaal nog niet op de blog staan. Deze heerlijke chocolade fudge is zo een recept, en dat terwijl het zo makkelijk te maken is en ontzettend lekker!

Goed excuus om deze fudge weer eens te maken en op de foto te zetten. Heerlijk voor bij de koffie of thee, of als toetje. De fudge is echt heerlijk, maar ik moet er bij zeggen.. wel erg machtig! Maar dat is helemaal niet erg, want dan heb je aan een klein stukje meer dan genoeg.

De fudge is raw en wanneer je vegan chocolade gebruikt, ook nog eens helemaal plantaardig. Ik mengde noten door de fudge, maar eigenlijk kun je er alles doorheen doen wat je lekker vindt.

Dit heb je nodig
200 ml kokosmelk
200 gram pure chocolade (ik gebruikte 76% cacao)
scheutje vanille extract
2 handen walnoten (grof gehakt)
optioneel: snuf zout (ik gebruikte grof zeezout)
optioneel: scheutje honing als je van zoet houdt

Zo maak je het
Bekleed een brownievorm of kleine ovenschaal met bakpapier. Doe de kokosmelk, chocolade en vanille in een pannetje en verwarm deze al roerend met een garde, zodat je een chocolade sausje krijgt. Haal het pannetje van het vuur. Meng de noten en eventueel honing en zout door de chocolade.

Giet de chocolade in de brownievorm of ovenschaal en strooi eventueel nog wat gehakte noten eroverheen. Zet de fudge minstens 4 uur in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden.

Snijd de fudge in kleine stukjes. Je kunt de fudge een paar dagen in de koelkast bewaren.

chocolade fudge

chocolade fudge

chocolade fudge

chocolade fudge

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.