Chocolade-kokos slice (raw & vegan)

Chocolade-kokos slice raw vegan [print_link]
Raw en vegan taartjes, daar maak je mij wel blij mee! Met pure producten en zonder toegevoegde suikers. Nu vraag je je vast af of een taartje dat raw, vegan en suikervrij is, ook nog eens lekker kan zijn. Ja, heel lekker!

Doordat deze taartjes uit pure producten bestaan, hebben ze veel smaak en heb je aan één stukje meer dan genoeg.

Vorige week maakte ik deze raw en vegan cheesecake met sinaasappel. Terwijl ik dit taartje aan het maken was, kwam het idee van deze chocolade-kokos slice naar boven. Eindelijk was het weekend en had ik de tijd om aan de slag te gaan. Chocoladeliefhebbers, deze chocolade-kokos slice moeten jullie echt maken!

Chocolade-kokos slice (raw & vegan)

Deze chocola-kokos slice heeft een sticky bodem van dadels, noten en kokos en een smeuige vulling van chocolade, cashewnoten, dadels en banaan.

Zo een raw taartje of slice is echt niet moeilijk om te maken, wel moet je even plannen. De cashewnoten zet je een avond van te voren in de koelkast, zodat deze een nachtje kunnen weken. Verder is het handig om alle ingrediënten klaar te zetten in bakjes. Het enige wat je dan moet doen is alles bij elkaar mengen, in de koelkast zetten en even geduld hebben…

Zelf ben ik niet de netste bakker (heeft misschien iets te maken met dat ik ongeduldig ben), maar het belangrijkste is dat dit raw en vegan chocolade-kokos taartje heel lekker is!

Houd je niet van banaan? Deze kun je ook weglaten. De vulling wordt dan geen mousse, maar meer een sticky choco-dadel vulling.

Dit heb je nodig

Springvorm (15 cm) of een kleine brownievorm

Bodem
100 gram zachte dadels
50 gram pecannoten
50 gram amandelen
2 el kokosrasp
2 el kokosolie (gesmolten)

Vulling
150 gram cashewnoten (geweekt)
50 gram dadels
4 el rauwe cacao
1 banaan
4 el kokosolie (gesmolten)
2 el agave

Zo maak je het

Laat de csahewnoten een nachtje weken in de koelkast. Haal ze voordat je het taartje gaat maken uit de koekast en spoel ze af.

Bodem
Snijd de dadels in stukjes. Voeg de dadels, pecannoten, amandelen en kokos bij elkaar in een keukenmachine en maal fijn. Meng vervolgens de kokosolie erdoor.

Bekleed een springvorm of brownievorm met bakpapier en verdeel het dadel-noten mengsel over de bodem. Druk goed aan. Zet in de koelkast terwijl je de vulling gaat maken.

Vulling
Voeg de casahewnoten, dadels, cacao en agave bij elkaar in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Meng vervolgens de banaan erdoor tot je een soort mousse krijgt. Meng ten slotte de koksolie erdoor.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de chocolademousse over de bodem. Strijk glad met een lepel en bestrooi met nog wat kokosrasp.

Zet het taartje minsten 6 uur in de koelkast of een uur in de vriezer voordat je deze gaat aansnijden.

Chocolade-kokos slice raw vegan

Chocolade-kokos slice raw vegan

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.