Chocolademelk maken van pure chocolade

Chocolademelk van pure chocolade

[print_link]
Lekker opwarmen met een grote beker chocolademelk! En die is nog lekkerder wanneer je ‘m zelf maakt, met pure chocolade! Na een lange wandeling, het bouwen van eens sneeuwpop of gewoon als je het koud hebt en heel veel zin hebt in chocolademelk…

Chocolademelk maken van pure chocolade

Meestal maak ik chocolade van cacaopoeder, maar chocolademelk maken van pure chocolade geeft toch wel echt die intense chocoladesmaak. Heerlijk met een snuf kaneel, eventueel een druppeltje vanille én zout. Een snuf zout is verrassend lekker in chocolade.

In chocolademelk gebruik ik vaak havermelk, maar je kunt ‘m natuurlijk ook met koemelk maken.

Dus doe je dikste trui en sokken aan, geniet van het winterweer en warm daarna lekker op met deze heerlijke chocolademelk.

Wil je chocolademelk iets minder of juist meer ‘melkachtig? Dan kun je natuurlijk iets meer of minder melk toevoegen.

Dit heb je nodig (3 á 4 bekers)

100 gram pure chocolade
750 (haver)melk
snuf kaneel
snuf zout
optioneel: 2 druppels vanille

Zo maak je het

Smelt in een pannetje de chocolade met een scheutje melk. Blijf goed roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg vervolgens de rest van de melk, kaneel, snuf zout en eventuele vanille toe. Verwarm op laag vuur, maar laat niet koken.

Je kunt de chocolade nu in de bekers schenken, maar het lekkerste is om de chocolademelk voor de helft in de bekers te schenken en de andere helft even te schuimen in een melkschuimer. Hierdoor krijg je een heerlijke luchtige chocolademelk.

Garneer eventueel met cacaopoeder.

Chocolademelk van pure chocolade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

 

Gerelateerde berichten