Warme chocolademelk

gezonde chocomelk

[print_link]
Bij de winter hoort chocolademelk! Lekker binnen met de verwarming aan, dekentje erbij en een grote beker chocolademelk. Helaas bevat chocolademelk best wat vetten en veel suikers, vooral de kant en klare varianten. Maak chocolademelk daarom lekker zelf. Deze plantaardige variant, zonder toegevoegde suikers is een goed alternatief en echt heerlijk!

Je kunt lekker variëren met de plantaardige melk. Ik hou erg van amandelmelk, maar heb je liever hazelnoot? Kies dan hazelnotenmelk. Gek op kokos? Ga dan voor een variant met kokos.

Wanneer je een pak plantaardige melk uit de supermarkt haalt, let er dan op dat je een ongezoete variant pakt. Sommige zitten namelijk alsnog vol met suikers of andere zoetstoffen.

Dit geldt ook voor de cacao. Kies een pure variant, zonder allerlei toevoegingen. Rauwe cacao is het beste, maar je moet wel van de iets wat bittere smaak houden.

Zelf ben ik niet zo een zoetekauw, jij wel? Voeg dan eventueel een scheutje honing toe.

Dit heb je nodig (1 beker)
250 ml plantaardige melk
2 el cacaopoeder
snuf kaneel

Zo maak je het
Doe de cacao en een snuf kaneel in een beker. Verwarm (niet koken) in een pannetje de plantaardige melk. Giet eens scheutje melk bij de cacao en roer goed door elkaar, giet vervolgens de rest van de melk erbij. Nog even roeren, eventueel nog wat kaneel als topping en klaar is je gezondere chocolademelk!

gezonde chocomelk

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.