Chocoladetour + zelf chocola maken

Door Ridiculously Good (die van de lekkerste rauwe chocoladebonbons) werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen in de fabriek waar de chocolade van Ridiculously Good gemaakt wordt én om vervolgens zelf chocolade te maken. Als echte chocoladefan was ik natuurlijk dol enthousiast!

De chocolade van Ridiculously Good
Voor wie de rauwe chocoladebonbons van Ridiculously Good nog niet kent; meteen naar de winkel hollen om ze te proeven! De bonbons zijn gemaakt van rauwe cacao uit Ecuador en de vulling bestaat uit pure ingrediënten. De chocolade is vrij van geraffineerde suikers, lactose, E-nummers, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen, en andere toevoegingen. De ingrediënten zijn daarnaast biologisch en Fairtrade verkregen. Maar nog belangrijker, de bonbons zijn echt ongelofelijk lekker! De missie van Ridiculously Good? Lekker en gezond eten op een verantwoorde manier. Die missie is naar mijn mening zeer geslaagd.

chocola

Tour door de chocoladefabriek
Samen met een paar mede-bloggers kregen wij een tour door de ‘chocoladefabriek’.  De chocolade van Ridiculously Good wordt geproduceerd in een sociale werkplaats. Een plek met overal om je heen chocolade, zie je het voor je? Ik was echt in de chocoladehemel. Stap voor stap kregen we te zien hoe de chocolade wordt gemaakt. Dit is een ingewikkelder en langer proces dan ik dacht.

De oprichters van Ridiculously Good vertelde dat ze in het begin letterlijk binnenkwamen met een keukenmachine en hiermee hun eerste eigen chocolade maakte. Inmiddels staat de sociale werkplaats vol met grote machines die elke dag ontzettend veel heerlijke bonbonnetjes maken. Het is mooi om te zien hoe geconcentreerd en hard de mensen daar werken. Op deze manier draagt Ridiculously Good ook een steentje bij aan de maatschappij.

Ik vind het altijd mooi wanneer er een (eerlijk) verhaal achter mijn eten zit. Dat maakt het eten toch nog even íets lekkerder. Je geniet er gewoon meer van wanneer je weet wat er allemaal aan vooraf gegaan is om die bonbon te maken die jij in je handen hebt. Van de grondstof tot aan dat het product in de winkel ligt.

IMG_2957

Zelf chocolade maken
Toen was het eindelijk zover; we mochten aan de slag om zelf chocolade te maken. De tafel stond vol met allerlei ingrediënten om heerlijke vullingen te maken, zoals dadels, cacaobibs, kokos, amandelmeel, quinoapops, honing, kokosolie etc. en een grote kom met rauwe chocolade om de vulling in te dopen. Nou, laat daar maar een stel foodbloggers en chocolademonsters op los. De rest van de middag hebben we zitten kliederen met chocolade en er moest natuurlijk veel geproefd worden. Het resultaat? Heel veel bonbons, chocolaballetjes, chocoladeletters, chocoladehanden en een grote bende. De rest van de middag waren we allemaal wel een beetje misselijk… maar wat was dit leuk!

IMG_2952

IMG_2954

IMG_2822

chocola

unnamed

Wil jij dit ook?
Wil jij ook een tour door de chocoladefabriek en je eigen chocoladebonbons en chocoladeletters maken? Misschien ben jij een van de tien lucky you’s. Van 1 november tot 3 december zitten er 10 golden tickets verstopt, die te vinden zijn in een willekeurig Ridiculously doosje, verdeeld onder de verkooppunten. Heb jij een golden ticket te pakken? Dan ben je de lucky one die een tour heeft gewonnen. En je mag ook nog eens iemand meenemen! De tour vindt plaats op 3 december.

Gerelateerde berichten