Double chocolate almond cake

double chocolate cake

[print_link]
Chocoladelovers opgelet! Deze double chocolate almond cake is onweerstaanbaar lekker. Want ook al is het januari, dan mag je echt nog wel genieten van wat lekkers. Misschien juíst omdat het januari is! Deze maand is al koud en droevig genoeg vind je niet?

Deze cake is eigenlijk met drie dubbel chocolade! Cacao door het beslag, stukjes chocolade door de cake en gesmolten chocolade óver de cake! En geloof mij, als nóg meer chocola mogelijk was, dan deed ik het 😉

Waarom de titel van deze cake in het Engels is? Omdat dit veel lekkerder klinkt dan ‘cake met dubbel chocola en amandelen’. Ja toch?

Lindt chocolade

Deze chocoladecake maakte ik, zoals de titel al zegt, met de heerlijke chocolade van Lindt. Dunne chocoladerepen met zachte, romige chocolade in heerlijke smaken. Lekker bij de koffie of als toetje, maar je kunt hier ook heerlijk mee bakken.

Misschien ken je Lindt ook wel van de Lindor balletjes met romige vulling in allerlei smaken? Mijn lievelings! Wanneer ik langs de Lindt winkel in Utrecht loop trakteer ik mijzelf wel eens op een zakje met een paar balletjes. Meestal zijn ze al op wanneer ik thuis ben…

Wanneer je in Batavia-stad of Scheveningen woont heb je geluk, want daar is ook een Lindt winkel gevestigd. Snel langs gaan en jezelf een keer trakteren op deze lekkere Zwitserse chocolade! Kun je meteen deze chocoladecake maken.

Double chocolate almond cake

Een chocoladecake met 3x chocolade dus! Door de dadels en de combinatie van spelt en amandelmeel is de cake lekker smeuïg. De stukjes chocolade door de cake (die een beetje smelten) en de gesmolten chocolade over de cake is samen echt hemels!

Voor de cake gebruikte ik de smaak ‘puur roasted almond‘, omdat ik chocolade en noten een perfecte combinatie vind. Maar je kunt natuurlijk elke smaak gebruiken die je wilt.

Naast dat dit een heel lekker tussendoortje of toetje is, is de cake ook makkelijk om te maken. Alles bij elkaar mengen en de oven doet de rest van het werk! En je huis gaat er zo heerlijk van ruiken..

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
50 gram volkoren speltmeel
100 gram zachte dadels (ontpit)
3 eieren
80 gram kokosolie (gesmolten)
100 ml plantaardige melk
3 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
1,5 reep Lindt chocolade dark roasted almond’

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef het meel. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren luchtig en voeg vervolgens de kokosolie en melk toe. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Pureer de dadels met een staafmixer.

Meng de inhoud van de kommen samen en roer het voorzichtig met een spatel tot een beslag. Hak één reep dark roasted almondchocolade grof in stukjes en meng met een spatel door het beslag.

Vet een bakblik in met boter of kokosolie en giet hier het beslag in. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. De cake hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn. Bak de cake niet te lang door, dan wordt ‘ie te droog. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.

Verwarm in een pannetje een halve reep dark roasted almondchocolade Besprenkel de gesmolten chocolade over de cake en garneer eventueel met gehakte amandelen.

Win! Pakket Lindt chocolade

De Lindor balletjes en deze chocoladerepen zijn alleen verkrijgbaar in de Lindt winkels en webshop. Ben jij een echte chocolover en wil je een heerlijk pakketje vol Lindt chocolade winnen? Houd dan Instagram én Facebook! in de gaten, want er komt een heerlijke winactie aan!

double chocolate cake feelgoodbyfood

[ Dit artikel + recept is tot stand gekomen in samenwerking met Lindt ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.