Chocolate blueberry-vanille cheesecake bars

cheesecake blueberry [ print recept ]
Chocolate blueberry-vanille cheesecake bars! Spreek dat maar eens een maar keer achter elkaar uit 😉 Een gezonder cheesecake met een heerlijke combinatie!

Eerder maakte al eens een raw en vegan cheesecake op basis van cashewnoten. Ook heel lekker, maar dit weekend had ik gewoon even zin in iets romigers. Een échte cheesecake ui de oven, met monchou!

Komt vast door het koude weer. Kan best af en toe, vooral als je ‘m zelf maakt.

Chocolate blueberry-vanille cheesecake bars

Deze variant is zelfs nog gezonder, omdat de cheesecake een bodem heeft van dadels en havermout. Lekker vullend en voedzaam. Een heerlijke vulling van monchou, vanille en blauwe bessen en cacao as topping.

Ik noemde het cheesecake bars, omdat ik ze in een brownievorm heb gebakken en rechthoekig heb gesneden. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een taartvorm gebruiken. En zoals je ziet, ik ben nog steeds geen hele nette bakker 😉

Dit heb je nodig (1 brownievorm)

Bodem
80 gram havermout
120 gram dadels
4 el warm water

Vulling
3 middel eieren of 2 grote
400 gram monchou
6 druppels vanille
sap van 1 citroen
200 gram blauwe bessen
1 el amandelmeel (of ander meel)
optioneel; 50 gram kokosbloesemsuiker als je van een beetje zoet houdt

Topping
Cacaopoeder

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 170 graden. Meng in een keukenmachine de havermout, dadels, water en een beetje agave tot een plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van de brownievorm en druk goed aan.

Meng in een keukenmachine de eieren, monchou, citroensap en vanille tot een luchtige substantie. Meng een eetlepel amandelmeel door de blauwe bessen en schep de blauwe bessen (en eventueel de suiker) door de kom met vulling.

Verdeel de vulling over de bodem in de brownievorm. Verdeel ten slotte een beetje cacaopoeder over de vulling. Bak de cheesecake 50 minuten in het midden van de oven.

Laat de cheesecake afkoelen met de oven op een kier. Zet vervolgens minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.

cheesecake blueberry

cheesecake blueberry

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

3 reacties

    • Chantal

      Hi Marieke. Echte cheesecake wordt gemaakt met.. cheese ;). Er staat een raw en vegan cheesecake op de blog, maar die is weer gemaakt van cashewnoten. Misschien is een worteltaart of bananentaartje meer iets voor jou? Je vindt alle taartjes onder het menu ‘receptenindex’.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.