Chocolate chip pancakes (met banaan en kokos)

Chocolate chip pancakes
[print_link]
Ik ben gek op pancakes én op banaan en chocola. Een geweldige combi! En zien ze er niet heerlijk uit? Een echt zondags verwenontbijtje.

Recept Chocolate chip pancakes

Dit heb je nodig (2-3 personen)
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
40 gram rozijnen
25 gram geraspte kokos
2 theelepels bakpoeder
1 banaan
2 grote eieren (L)
Snufje zout
150 ml kokosmelk
Flink handje chocolate chips

Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten

1. In de keukenmachine maal je als eerste de havermout tot meel. Mix met de amandelmeel, rozijnen, bakpoeder en kokos en zet apart.

2. Breek de banaan in drie stukken en stop in de keukenmachine met de eieren en het zout. Laat draaien tot in volume verdubbeld. Meng hier vervolgens kort de kokosmelk doorheen.

3. Spatel het havermoutmengsel kort door de vloeibare massa en roer als laatste de chocolate chips erdoor heen. Laat vervolgens een paar minuten rusten.

4. Verhit ondertussen de koekenpan of bakplaat met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel een hoopjes beslag in de pan, maar houd voldoende afstand. Bak de chocolate chip pancakes minstens 1 minuut aan elke kan, of totdat er belletjes gaan vormen.

5. Draai de pannenkoekjes vervolgens om met een spatel en laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.

6. Serveer de pancakes aan tafel met bijvoorbeeld een schep kwark, een snufje kaneel of cacao, extra chocolate chips of druppel hier honing/stroop of siroop overheen.

Chocolate chip pancakes

Gerelateerde berichten