Couscous-falafel bowl met hummus

couscous falafel hummus bowl

[ print recept ]
Het liefst maak ik overal een bowl van. Eten uit een bowl of kom geeft een comfort gevoel én het ziet er gewoon mooi uit, toch? Daarom een heerlijke couscous-falafel bowl met hummus. Een heerlijke combinatie!

Couscous-falafel bowl met hummus

Couscous met gebakken groenten en kruiden, falafel en een eetlepel hummus. Zo simpel is het om deze heerlijk bowl te maken! Voeg optioneel feta toe of houd de bowl lekker plantaardig.

Ik kies altijd volkoren couscous en vaak ook de spelt variant. Deze heeft iets meer bite en is voedzamer.

Tip: deze bowl kan zowel warm als koud gegeten worden. Maak daarom een extra portie en eet deze de volgende dag als lunch!

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram volkoren (spelt) couscous
1 groentebouillon tablet
1 pakje falafel
2 eetlepels hummus
2 teentjes knoflook
halve avocado
halve courgette
250 gram champignons
1 rode paprika
ongeveer 10 cherrytomaatjes
1 theelepel komijn
1 theelepel Ras el Hanout (of paprikapoeder en snuf cayenne)
peper
optioneel: 50 gram feta
optioneel: verse peterselie of koriander

Zo maak je het

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de groentebouillon tablet toe aan het water waarin je de couscous welt.

Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de courgette en paprika in blokjes. Verwarm een wokpan met olijfolie en bak de knoflook, courgette, paprika, champignons, komijn en Ras el Hanout ongeveer 10 minuten aan.

Bak ondertussen de falafel om en om in 5 minuten op laag vuur. Zet apart.

Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in blokjes. Voeg je ook feta toe? Snijd deze dan in kleine blokjes of verkruimel. Doe de couscous, gebakken groenten, tomaat, avocado en feta in een kom en hussel door elkaar en breng op smaak met peper.

Schep de couscous in de kommen. Verdeel hier de falafel over en schep op beiden kommen een grote eetlepel hummus. Garneer eventueel met koriander of peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.