Creamy bloemkool-curry soep met geroosterde kikkererwten

Bloemkoolsoep

[ print recept ]
Soep is perfect voor koude donkere dagen. Dan kun je thuis heerlijk opwarmen verwarmen met een grote kom dampende soep. Of voor dagen dat je geen zin en/of tijd hebt om lang in de keuken te staan. Want een pan zelfgemaakte soep is zo gemaak! In de herfst en winter ga ik het liefst voor dikke gevulde soepen, zoals deze creamy bloemkool-curry soep met geroosterde kikkererwten!

Creamy bloemkool-curry soep met geroosterde kikkererwten

Een heerlijke romige en kruidige soep. Houd van je van curry? Dan is deze soep echt iets voor jou! Door de bloemkool en kikkererwten te roosteren, krijgen deze meer smaak én bite. Een gezonde en plantaardige soep die makkelijk te maken is. Ook lekker om de dag er na mee te lunchen.

Tip: voeg op het laatste nog een handje taugé toe.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
1 kleine bloemkool
1 kleine blikje kikkererwten
200 ml kokosmelk
400 ml groentebouillon
2/3 theelepels curry massala
1 theelepel komijn
halve theelepel koriander zaadjes
halve theelepel gember
snuf kurkuma
verse peper
optioneel: pompoenpitten en verse peterselie of koriander

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de bloemkoolroosjes over. Besprenkel met olijfolie en 1 theelepel curry massala kruiden. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan.

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit 5 minuten voordat de bloemkool uit de oven klaar is, een soeppan met olijfolie en bak de ui, peper, knoflook en kruiden 2 minuten aan. Voeg vervolgens 3 kwart van de bloemkool toe aan de pan en bak deze nog 2 minuten mee. Leg de rest van de geroosterde bloemkool even apart.

Laat de kikkererwten uitlekken en verspreid deze over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en kurkuma en bak 15 minuten in de oven.

Voeg vervolgens de kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan en laat 5 minuten staan op laag vuur. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg vervolgens de rest van de geroosterde bloemkool, de geroosterde kikkererwten en verse peper toe. Verwarm nog een minuut.

Schep de soep in de kommen en garneer met pompoenpitten en verse peterselie of koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.