Crêpes met banaan en pure chocola

Crêpes banaan chocola[print_link]
Warme, dunne crêpes met banaan en pure chocolade. Een heerlijk ontbijtje op een luie zondag. Of natuurlijk als toetje.

Crêpes zijn eigenlijk dunne pannenkoekjes. Het beslag bevat iets minder meel en iets meer ei en melk dan een pannenkoekenbeslag. Hierdoor krijg je van die lekkere, dunne, luchtige crêpes.

Crêpes met banaan en pure chocola

Het beslag voor de crêpes is super simpel en heb je zo gemaakt. Net als de crêpes bakken trouwens. Je kunt ze vullen met wat je lekker vind. Zelf vind ik crêpes heerlijk met banaan en pure chocolade of een beetje agave.

Dit heb je nodig (3 á 4 crêpes)

50 gram volkoren speltmeel
200 ml (plantaardige) melk
2 eieren
2 druppels vanille
snuf zout
roomboter

Toppings
1 banaan
pure chocolade

Zo maak je het

Meng in een kom het meel met het zout. Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng vervolgens de melk en vanille erdoor. Voeg het ei/melk beetje bij beetje bij het meel en meng met een garde tot een mooi egaal beslag.

Verhit een koekenpan met een klontje boter. Giet het beslag in de pan (niet teveel, maar voldoende tot het beslag de bodem van de pan dekt) en bak de crêpes om en om goudbruin.

Smelt de pure chocolade in een pannetje en snijd de banaan in plakjes.

Verdeel een paar plakjes banaan over de crêpe, vouw de crêpe twee keer dicht. Beleg de bovenkant met een paar plakjes banaan en besprenkel met pure chocolade.

Crêpes banaan chocola

Crêpes banaan chocola

Crêpes banaan chocola

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten