Dahl met bloemkool en paneer

[ print recept ]
Dahl is een heerlijke Indiase curry gemaakt van linzen. Je kunt er verder op los variëren met groenten, kaas en noten. Deze dahl met bloemkool en paneer (Indiase kaas) is heerlijk kruidig! Naast dat dahl zo lekker is, maak je deze heel makkelijk in maar één pan!

dahl met bloemkool en paneer

Dahl met bloemkool en paneer

Dahl is zo heerlijk kruidig door de bereidingswijze. Je laat alles in één pan garen, waardoor de kruiden in de linzen, groenten en kaas trekken.

Dahl is niet alleen heerlijk comfort food, maar ook voedzaam. De curry zit vol eiwitten en ijzer door de linzen. De bloemkool geeft een bite en de paneer is lekker romig. Oh, ik vind paneer echt zo lekker!

Dit heb je nodig ( 2 a 3 personen)

150 gram linzen
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
600 ml groentebouillon
1 kleine bloemkool
1 pakje paneer (225 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 cm verse gember
optioneel: verse peterselie of koriander

Kruidenmix
2 theelepels garam masala
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
peper

Serveer de dahl met naan en/of rijst

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook, gember en peper fijn. Vethit een grote koekenpan of wokpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, gember, peper en de kruidenmix een minuutje aan. Voeg vervolgens de linzen toe. Schep alles goed om en bak toe minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de linzen 10 minuten zachte koken met de deksel op de pan. Schep af en toe even om.

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de paneer in blokjes. Voeg deze na de 10 minuten toe in de pan. Schep alles goed om en laat de dahl op laag vuur met de deksel op de nog 15 (mag ook langer) minuten zachtjes pruttelen, zodat de bloemkool en kaas kan garen en alle kruiden goed intrekken. Schep af en toe even om.

Serveer de dahl met naanbrood en/of rijst. Garneer eventueel met peterselie of koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.