Een goede laptop, een must voor een foodblogger!

De vrijheid en de combinatie tussen creatief bezig zijn en lekker schrijven achter de laptop, maakt mijn werk als foodblogger/zzp’er zo leuk en afwisselend.

Geen 5 dagen per week van 9 tot 5 op kantoor zitten, maar je eigen dagen indelen. Heerlijk! Het liefst werk ik de helft van de dag creatief en de andere helft achter de laptop. Wanneer ik de ochtend/middag aan het koken en fotograferen ben (tja, dit kan alleen met daglicht), zit ik in de namiddag/avond vaak achter de laptop om alles uit te werken. Recepten uitschrijven, foto’s uit zoeken en bewerken, artikelen schrijven of overige werkzaamheden zoals social media inplannen, administratie, mails beantwoorden etc.

Het fijne aan werken als zzp’er: je kunt werken waar je wilt! Voor Feelgoodbyfood werk ik vaak in koffietentjes of de bieb. Ik huur bewust geen kantoorruimte, omdat ik het juist zo fijn vind dat ik mij eigen werkplek kan kiezen.

Doordat Feelgoodbyfood en freelance klussen om online communicatie draait, is een goede laptop voor mij een must! Mijn laptop en ik zijn zo ongeveer één. Bijna overal waar ik heen ga, gaat mijn laptop met mij mee.

Microsoft surface cool blue

Een goede laptop is een must!

Omdat ik overal kan werken en daar ook goed gebruik van maak, moet mijn laptop niet te groot en te zwaar zijn. Daarnaast moet het beeldscherm en de kleuren van goede kwaliteit zijn, omdat ik bijna dagelijks met fotografie (uitzoeken en bewerken) bezig ben. En misschien wel het grootste irritatie punt: de batterij. Deze moet lang meegaan, zodat ik niet net ergens aan het werk ben en na een uur mijn laptop uit valt. Vooral omdat ik altijd mijn batterij vergeet, maar ook omdat je niet overal je laptop kunt opladen. Hoe vaak ik net lekker zit met mijn kopje koffie en mijn laptop uit valt…

Coolblue heeft nu de nieuwe Microsoft Surface Pro 6 laptop in hun assortiment. Dé ideale laptop voor zzp’ers (schijnt) en ik mag deze testen!

Het voelde een beetje stom om twee laptops mee te nemen, maar ik kon mijn eigen laptop waar al mijn werk en programma’s op staan echt niet thuislaten.

Microsoft Surface Pro 6

Het scherm en het toetsenbord zijn twee aparte onderdelen die je op elkaar kunt klikken. Dit maakt de laptop minder ‘lomp’ dan een gewone laptop. Nooit gedacht dat ik dit zo fijn werken zou vinden!

En je hebt meteen een tablet met touchscreen! Handig om mee te nemen, als je wat wilt opzoeken of gewoon voor op de bank. Zowel het beeld als het toetsenbord zijn dun en hebben een mooi strak design.

De grote, het gewicht, de batterij en de kwaliteit van het beeldscherm zijn precies de punten waar de Microsoft Surface Pro 6 goed op scoort! De laptop weegt maar 0,77 kilo en heeft super scherp beeld. Dit laatste is soms wel confronterend wanneer ik mijn foto’s aan het bekijken ben 😐 Zware programma’s, om bijvoorbeeld foto’s te bewerken, is door de specificaties geen enkel probleem.

Ook heeft de laptop een krachtige batterij die de hele dag mee gaat. Kan ik de lader dus lekker thuis vergeten… scheelt ook plek in je tas trouwens. En die plek kan ik goed gebruiken, want stop mijn tas altijd vol met fruit, zelfgemaakte baksels en bruisend water.

Maar wat ik het allerfijnste vind? De lichtsensor! Met deze lichtsensor wordt de felheid van het scherm automatisch aangepast aan de omgeving. Dit werk echt super fijn, vooral als je vaak een langere tijd en ’s avonds achter je laptop aan het werk bent. Voor mij dubbel zo fijn, want ik ben geopereerd aan mijn ogen en deze zijn gevoelig voor (fel) licht, lampen, kaarsen etc, waardoor ik snel hoofdpijn krijg.

Het enige persoonlijke minpuntje is dat de laptop zwart is. Ik houd meer van lichte kleuren, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Coolblue.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Advertisement