Fluffy American pancakes met bessen en maple syrup

American pancakes[print_link]
Het is al even geleden dat ik heb ontbeten met een stapel pancakes op een rustige zondagochtend. Toen ik laatst bij de Lidl liep voor mijn wekelijkse boodschappen, zag ik dat het de Amerikaanse weken waren! Lidl werkt altijd thema’s, waarbij ze in die weken extra producten in het assortiment hebben.

Tijdens de Amerikaanse weken vond ik naast typische Amerikaanse producten.. maple syrup! Het eerste wat in mij opkwam was; fluffy American pancakes! Ik zag het helemaal voor me. Een grote stapel dikke, fluffy pannenkoekjes met blauwe bessen en iets te veel maple sirup er overheen..

De blog staat al vol met gezonde pannenkoekrecepten, maar deze fluffy american pancakes ontbraken nog

Fluffy American pancakes met bessen en maple syrup

American pancakes worden normaal gesproken gemaakt met witte tarwe, melk en veel boter. Deze gezonde variant vind ik zoals met bijna alles, veel lekkerder! Ze zijn voedzamer en je bent niet misselijk na een paar pannenkoekjes.

Het geheim van het ‘fluffy effect’? Opgeklopt eiwit! Iets meer werk, maar dan worden je pannenkoekjes wel een stuk luchtiger. De maple syrup is echt voor de lekker zeg maar..

Eerlijk, de pannenkoekjes hadden wat mooier gebakken kunnen worden, maar mijn ronde vormpje werkte niet zo goed mee. Dit doet natuurlijks niets af aan de heerlijke smaak.

In plaats van volkoren speltmeel kun je ook volkoren tarwemeel gebruiken.

Dit heb je nodig (6-8 pannenkoekjes)

125 gram volkoren speltmeel
eiwit van 2 grote eieren of 3 middel
130 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
2 tl bakpoeder
snuf zout
snuf kaneel
optioneel: sap van halve citroen

Topping
handje blauwe bessen
maple syrup
kokossnippers

Zo maak je het

Scheidt het eiwit van de dooier en klop met een garde of mixer het eiwit stijf. Meng in een andere kom het speltmeel, zout, bakpoeder en kaneel. Meng hier vervolgens het melk en eventueel citroensap door tot een beslag. Meng ten slotte met een spatel voorzichtig het eiwit erdoor. Klaar is je beslag.

Verhit een (pannenkoeken)pan met boter of kokosolie en bak hier 1 voor 1 (of 3 tegelijk) in. Is de bovenkant bijna droog? Draai de pannenkoekjes dan om en bak nog 1 minuut tot ze goudbruin zijn.

Maak een stapel van de pannenkoekjes, wat blauwe bessen en kokossnippers er op en maak af met maple syrup.

Fijne zondagochtend!

American pancakes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten