10x | Healthy pancakes

Weekenden staan voor mij gelijk aan ontbijten met pancakes! Ik houd van langzame ochtenden en uitgebreid ontbijten. En hoe doe je dat beter met een stapel gezonde pannenkoekjes met toppings als vers fruit, (plantaardige) yoghurt en honing. En natuurlijk een slowjuicesapje en een kop goede koffie on the side.

Deze gezonde pancakes maken echt een feestje van je ontbijt. Voor welke ga jij?

1. Havermout pannenkoekjes met (gebakken) banaan en bessen

Dit zijn de lekkerste pancakes, of de lekkerste combi de ik gegeten heb tot nu toe! Havermout pancakes met plakjes banaan in het beslag en een heerlijke bessencompote. Zo hoort een ontbijtje op zondag (en elke andere ochtend) te zijn

havermout pancakes


2. Boekweit pannenkoekjes

Boekweit scoort laag in de glycemische index, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je niet snel weer trek krijgt. Zo kun je de hele ochtend door.

boekweit pannenkoeken

3. Banaan-rijst pannenkoekjes

De bekende banaan-ei pannenkoekjes, maar dan wat spannender. Lekker zoet door de banaan en vanille, maar door de rijstmeel zijn ze wat steviger en  hebben ze iets minder een ‘banaansmaak’.

banaan pannenkoekjes


4. Chocoladepannenkoek met kokos en aardbeien

Pancakes, chocolade, kokos en aardbeien! Dit allemaal in één ontbijtje. En niet te vergeten, een gezond ontbijtje.. wat een feestje!

chocolade pannenkoek
5. Banaan-ei pannenkoek

De bekendste pannenkoek in healthy land. Je ziet ze overal verschijnen. Logisch, want dit gezonde, maar zoete ontbijtje bestaat uit maar 2 ingrediënten, is snel klaar, voedzaam en heel lekker.

11419178_882894468468980_2095248770_n

6. Havermout pannenkoek (zonder banaan)

Zelf ben ik zo een beetje bananenverslaafd. Trossen bananen gaan er hier doorheen. Maar niet iedereen is gek op bananen, daarom een pannenkoekvariant zónder banaan.
havermout pannenkoek zonder banaan

7. Pompoen pannenkoekjes

Groente in je pannenkoek? Jazeker! In de herfst en de winter maak ik regelmatig deze pompoen pannenkoekjes. Echt heerlijk vind ik ze!

pompoen pannenkoeken

8. Spelt pannenkoekjes

Wat moet ik over deze spelt pannenkoekjes zeggen. Ze zijn gewoon heel erg lekker en makkelijk om te maken.

spelt pannenkoeken


9. Zoete aardappel pancakes

Deze pannenkoeken zijn toch wel het meest verrassend. Toen ik ze maakte wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Pannenkoek van zoete aardappel? Maar na de eerst hap was het een van mijn lievelingspannenkoeken!

zoete aardappel pancakes

10. Vegan pancakes met fruit

Ik probeer namelijk zoveel mogelijk plantaardig te eten, dus vegan pannenkoekjes zijn meer dan welkom. Pannenkoekjes zonder ei? Is dat lekker? Ik kan je vertellen, dat is heel lekker!

vegan pancakes

 

Ga jij een van deze recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten