Spelt pannenkoekjes

spelt pannenkoeken

[print_link]
Ontbijten met pancakes staat voor mij gelijk aan luie vrije ochtenden, rust, lekker knus en gezelligheid. Het geeft zo een fijn en warm gevoel. En het ideale bewijs dat je gezond en lekker kunt eten tegelijkertijd. Ik ontbijt eigenlijk elk weekend wel één ochtend met pancakes. Dit verveelt nooit, helemaal niet wanneer je verschillende soorten maakt en varieert met toppings.

Deze speltpannenkoekjes staan al heel lang op Feelgoodbyfood, maar zijn zo makkelijk en lekker, dat ik ze graag nog een keer met jullie deel (en ze verdiende ook een nieuwe foto).

Dit heb je nodig (voor ongeveer 5 kleine pannenkoekjes)
100 gram speltmeel
150 ml plantaardige melk (ongezoet)
1 ei
Snuf Himalayazout
Snuf kaneel
1 tl wijnsteen bakpoeder
Kokosolie

Zo maak je het
Maak een beslag van speltmeel, melk, zout, bakpoeder en het ei. Verhit kokosolie in een pan en bak hierin kleine pannenkoekjes om en om goudbruin (ongeveer 2 minuut per kant). Lekker met yoghurt en vers fruit en/of met rauwe honing en kokossnipper

| Variatietip: voeg een eetlepel rauwe cacao door het beslag voor chocoladepannenkoekjes.

spelt pannenkoeken

IMG_9053

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.