Restaurant Pesto; heerlijk en sfeervol Italiaans eten

Restaurant Pesto Aan de Veilinghavenkade in Utrecht is een nieuw restaurant geopend; Restaurant Pesto! Deze prachtige locatie aan het water wordt steeds sfeervoller en gezelliger met restaurantjes. Nu kun je hier dus ook terecht voor een avond heerlijke en sfeervol Italiaans eten.

Restaurant Pesto

Pesto is het broertje van ‘De ontdekking’. Zelf noemen de eigenaren Pesto ‘een vleugje Italië in ons eten stadsie’. Ik noem het vooral heel lekker Italiaans eten in een prachtig en sfeervol restaurant. Een goed bord pasta, een goed glas rode wijn en afsluiten met een espresso en een glaasje Limoncello. Wat heb ik hier een fijne avond gehad!

Ontbijt, lunch, borrel en diner

Je kunt in dit mooie restaurant terecht voor ontbijt, lunch, een borrel en diner. Op de kaart staan natuurlijke heerlijke pasta’s, Italiaanse desserts, koffie en een mooi assortiment aan wijnen. Maar je kunt hier ook ontbijten met wentelteefjes, lunchen met focaccia of bestel samen een borrelplank. Bij Pesto hebben ze het allemaal!

Restaurant Pesto

Vers en puur Italiaans eten

Bij Pesto koken ze met goede, eerlijke ingrediënten. Veel verse groenten en kruiden en zonder kunstmatige hulpmiddelen. Daarnaast werken ze zoveel mogelijk met biologische en lokale leveranciers en kopen ze bewust in, zodat voedselverspilling wordt beperkt.

Ik koos voor een vegetarische pasta met pesto, tomaatjes en rucola. Een combinatie die je misschien vaker eet, maar geloof mij, vast niet zo lekker als hier! Dit is misschien wel de lekkerste pasta die ik buiten de deur gegeten heb. Heel smaakvol, een perfecte combinatie van ingrediënten en totaal niet te machtig of zwaar. Heerlijk!

Mocht je nog plek hebben voor een dessert, de chocoladetaart met after eight is een aanrader! Sluit af met een espresso en probeer de zelfgemaakte Limoncello van gastheer Guiseppe. Hij kan je trouwens met veel passie alles vertellen over het eten en bijpassende wijnen uit zijn eigen land Italië.

Restaurant Pesto

Mooi en sfeervol

Niet alleen het eten is heerlijk. Ook de fijne sfeer, de moderne inrichting en de enorme gastvrijheid zorgen ervoor dat je hier de hele avond wilt blijven natafelen.

Plof na het diner lekker neer op een van de leren stoelen en geniet van je drankje met uitzicht op het water. Of geniet van de borrelplank met heerlijke wijn aan de hoge tafels. Met mooi weer kun je de dag beginnen met een ontbijt en kop koffie op het terras met uitkijk op de haven. Klinkt heerlijk toch?

Restaurant Pesto
Veilinghavenkade 59

Restaurant Pesto

Restaurant Pesto