Minestrone soep – gevulde Italiaanse maaltijdsoep

Minestrone soep Italiaanse tomatensoep pasta

[ print recept ]
Minestrone is een gevulde Italiaanse tomatensoep met groenten, bonen en pasta schelpjes. Een heerlijke maaltijdsoep die ongelofelijk makkelijk te maken is en binnen een half uur op tafel staat. Ideaal op koude dagen en/of wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel wil zetten. Deze soep zit namelijk vol groenten!

Minestrone soep – gevulde Italiaanse maaltijdsoep

De basis van minestrone soep bestaat uit gezeefde tomaten, bouillon en kruiden. Je kunt de soep vullen met groenten die je lekker vindt, maar meestal wordt de soep gemaakt met bleekselderij, wortel en courgette. Een heerlijk combinatie voor een Italiaanse soep. En natuurlijk Canelli bonen en pasta schelpjes. Ik doe er meestal niet teveel pasta in, 100 gram vind ik meer dan genoeg.

De soep bevat dus veel groenten, eiwitten door de bonen en koolhydraten door de pasta. Dit maakt Minestrone soep een vullende en voedzame maaltijdsoep.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 ui
2 tenen knoflook
100 gram pasta schelpjes
400 gram gram gezeefde tomaat (pakje)
300 ml groentebouillon
1 klein blikje Canelli bonen
2 stengels bleekselderij
200 gram wortels
halve courgette
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 eetlepels tijm
optioneel: halve theelepel chilivlokken
verse peper

Zo maak je het

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en wortel in plakjes en de courgette in kleine blokjes. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, courgette, Italiaanse kruiden, chili vlokken en tijm ongeveer 10 minuten aan.

Maak ondertussen de bouillon klaar. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en roer goed om. Voeg vervolgens de bonen en pasta door de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is.

Garneer met verse peper en eventuele nog wat Italiaanse kruiden.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.