Hotspots Keulen

Begin December was ik twee dagen in Keulen voor een perstrip. Wat is deze stad mooi in December! De stad aan de rivier de Rijn wordt in deze tijd van het jaar omgetoverd tot lichtstad. Overal versiering, kerstmuziek en op verschillende plekken zijn er kerstmarkten.

Natuurlijk hebben we glühwein gedronken op een gezellige locale kerstmarkt, maar ik heb ook bij een paar heerlijke hotspots gegeten en koffie gedronken.

Mocht je de stad Keulen bezoeken, dan zijn deze lunch, diner en koffiespots een aanrader!

Hotspots Keulen

Vegan wokgerechten bij Mei Wok V

Bij Mei Wok V hebben ze heerlijke wokgerechten, springrolls, taart en meer. Gezond, puur, homemade en alles is veganistisch. En net nieuw op de kaart: een raw lemongrass curry!

Geen fancy restaurant (wel gezellig), maar gewoon echt goed en heerlijk eten voor een klein prijsje. En honger zul je daarna niet meer hebben, want je krijgt echt een flinke portie!

Achter schermen feelgoodbyfood Achter schermen feelgoodbyfood

Libanees eten bij Beirut

Bij toeval vonden we dit authentieke restaurantje, in een zijstraatje aan de rivier de Rijn. Libanees, een van mijn favoriete keukens! Dit is een écht Libanees restaurant, dat proef je.

We namen een linzensoepje en een ‘shared plate’. Libanees brood met verschillende dipjes, salades, falafel, halloumi.. het was zoveel en zó lekker. Ik denk dat dit de beste Libanees is waar ik tot nu toe heb gegeten!

Het was hier te donker (en niet zo gepast) om foto’s te maken. Daarnaast zag het eten er zo lekker uit, dat ik het maken van foto’s meteen vergeten was 😉

keulen hotspots

Bagels en soepjes bij CafeCafe

Ook hier liepen we bij toeval langs. Een gezellige plek om te lunchen, maar vooral een hotspots omdat ze hier naast soepjes en belegde broodjes echt heerlijke bagels hebben! Grote, verse bagels die rijkelijk belegd zijn. De homemade tomatentappenade is een aanrader.

We hadden honger en het zag er zo lekker uit, dat ik vergeten ben foto’s te maken.

Koffie bij The Coffee Gang

Een gezellige (en en beetje hipster) plek om koffie te drinken. Goede koffie, dat wel!

keulen hotspots

Koffie bij Kaffeebud

De koffie bij Kaffeebud vond ik iets minder dan bij The Coffee Gang, maar deze plek is wel iets rustiger en relaxter, en zit in een andere buurt.

keulen hotspots

keulen hotspots

Achter schermen feelgoodbyfood

keulen hotspots

Met de auto of trein naar Keulen?

Wij hebben de trein gepakt naar Keulen, omdat we houden van rijzen met de trein, maar je kunt ook de auto pakken. Qua tijd scheelt het niet heel veel. In beide gevallen doe je er ongeveer 2,5 uur over. Tickets voor de trein zijn misschien iets prijziger dan de benzine.  

Besluit je om met de auto naar Keulen te gaan, houd dan wel rekening met parkeergelegenheid en vergeet niet om van te voren een Milieusticker voor Keulen aan te vragen.

Het is in Keulen verplicht om met een (groene!) milieusticker te rijden, de gehele binnenstad is namelijk een milieuzone. Met het vignet, dat je op je auto plakt, heb je toegang tot de milieuzone. 

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten