Kijkje achter de schermen #16

De laatste ‘achter de schermen’ van het jaar! En dan nemen we even een pauze van de blog, nieuwe recepten maken en events. De laatste dagen van het jaar doen we het rustig aan en besteed ik aan vrienden en familie, lekker eten en drinken (en koken), spelletjes spelen, uitslapen, uitgebreiden ontbijten, wandelingen maken en lekker sporten.

Voor het zover is, kijken we eerst nog even terug naar de eerste weken van December. Twee pers tripjes, events, de populairste recepten, de allergrootste cinnamon bun ooit en meer!

Kijkje achter de schermen #16

Tripje naar Keulen met Timetomomo

Afgelopen week reisde ik voor een perstripje met de ICE naar Keulen, om daar de route Belgisches Viertel, Ehrenstrasse & Ehrenfeldt uit de Time to momo Keulen de testen en te ervaren. Deze route is in de maand December gratis de downloaden via de app. Een aanrader voor als je deze maand naar Keulen gaat!

Het fijne aan de Time to momo gids is dat je van te voren eigenlijk niets hoeft uit te zoeken en voor te bereiden. Met de routes en tips van de locals kom je bij de beste foodshpots, shop adresjes en mooiste/leukste to do’s van de stad.

Keulen in de maand December is prachtig! Het is natuurlijk dé stad van de gezellige kerstmarkten (houten huisjes, kerstversiering, kerstmuziek en glühwein). Verder ligt de stad aan de rivier de Rijn en loop je direct tegen de prachtige Dom aan wanneer je de trein uit stapt.

We hebben heerlijk gegeten, koffie gedronken, door straatjes gelopen, een locale kerstmarkt bezocht en wijn gedronken, (zoveel gezelliger dan de grotere, commerciele markten). Binnenkort deel ik de food- en koffie hotspots die we bezocht hebben op de blog!

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Diner + overnachten in Zwolle

Door het Pillows Grand hotel en restaurant Restobar Coperto in Zwolle werd ik uitgenodigd om te komen dineren en te overnachten. Het hotel is helemaal vernieuwd. Tegelijkertijd met de opening van het vernieuwde hotel, opende ook het aangrenzende restaurant Coperto haar deuren.

Zowel het hotel als het restaurant is prachtig geworden, rustgevend en heel sfeervol. En het personeel is heel gastvrij. Bij aankomst neem je plaats op de lounge, waar je verwelkomt wordt met een welkomstdrankje en hapjes.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten en de volgende ochtend in hetzelfde restaurant genoten van een uitgebreid, uitgeserveerd ontbijt. Wat zijn we verwend!

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Opening Kit-kat store Utrecht Centraal

Voordat ik in de trein naar Zwolle stapte, ging ik even langs bij de opening van de Kit-kat Chocolatory store op Utrecht Centraal (even een prosecco meepakken en chocolade proeven). Bij deze pop-up store kun je tot 23 december een persoonlijke, exclusieve KITKAT te maken.

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood

Event ‘Beyond the food hypes’

Begin december vond het bloggersevent ‘beyond the hoofd hypes’ plaats in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Een interessant en informatieve bijeenkomst. Verschillende sprekers spraken over onderwerpen als regel- en wetgeving van social media en samenwerkingen, en de hype van plantaardig eten.

Achter schermen feelgoodbyfood

Populaire recepten

Deze drie recepten zijn het meest door jullie bekeken en gemaakt!

Gevulde zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel uit de oven alleen is al lekker. Maar de combinatie met boerenkool, gekruide kikkererwten en dressing van tahin en Ras el Hanout maakt het gerecht helemaal hemels! Een echt winters comfort gerecht!

Gevulde zoete aardappel

5-spice cake

Met deze winterse 5-spice cake met sinaasappel kom je helemaal in de winterse mood. Want of we willen of niet, het wordt nu toch echt winter. Laten we er dan maar van genieten.. met dikke sjalen, dekentjes, kaarsjes en heerlijke, kruidige baksels!

5-spice cake

Perentaart met kaneel en pecannoten

Een heerlijk herfstachtig taartje met peer, kaneel en pecannoten. Warme peer is zo lekker in bakgerechten!

Perentaart

 

Winter!

Verder scoorde ik deze super coole pinguïn trui bij de Lidl (die wil je toch gewoon hebben?!), at ik de allergrootste cinnamon bun OOIT bij Ohöj (we hebben ‘m opgekregen met z’n tweeën) en genoot ijsco lekker binnen van de warmte.

Iedereen hele fijne feestdagen met fijne mensen om je heen, gezelligheid en veel lekker eten en drinken!

Liefs Chantal

lidlkerst

Achter schermen feelgoodbyfood

Achter schermen feelgoodbyfood