Perentaart met kaneel en pecannoten

Perentaart

[print_link]
Door het herfstachtige weer krijg ik weer zin om te bakken. Niet dat ik per se zo van bakken hou, maar wel van de geur uit de oven en de sfeer dat bakken met zich meebrengt. Dat het buiten waait en regent en jij lekker binnen zit met een dikke trui, een kop koffie of thee en geniet van een een stukje vers gebakken taart. Zoals deze perentaart met kaneel en pecannoten. Heerlijk toch?

Perentaart met kaneel en pecannoten

Deze perentaart met kaneel en pecannoten komt niet uit het niets. Natuurlijk is dit hét seizoen van de peren en bakken op zich. Door de peren herinnerde ik mij deze perencake van vorig jaar. Deze was zó lekker (en heb ik wel een stuk of 10 keer gemaakt), dat ik besloot een perentaart te maken.

Peer, en veel ander fruit, is heerlijk in baksels. Het maakt het lekker zoet en smeuïg. Samen met de kaneel en gember is dit een echt herfstachtige taartje.

Dit heb je nodig

springvorm van 24 cm
150 gram volkoren speltmeel
120 gram amandelmeel
2 grote eieren (of 3 kleintjes)
200 ml plantaardige melk
2 tl bakpoeder
6 el kokosolie
1 grote peer (of 2 kleintjes)
2 el kaneel
2 cm gember
2 handjes pecannoten
1 el kokosbloesemsuiker
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de gember. Meng in een kom het meel, bakpoeder, zout en kaneel. Wil je de taart iets zoeter? Voeg hier dan nog 2 el kokosbloesemsuiker door.

Klopt in een andere kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de melk, gesmolten kokosolie (smelt even in een pannentje) en geraspte gember door. Meng nu de droge en natte ingrediënten goed door elkaar tot een beslag. Hak de pecannoten grof en schep deze door het beslag.

Vet de bakvorm in met kokosolie en giet hier vervolgens het beslag in. Schil de peer en snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes diagonaal in de taart (zie foto). Maak de taart af door er een eetlepel kokosbloesem overheen te strooien.

Zet de taart midden in de oven en bak in 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of deze gaar is. Laat even afkoelen en besprenkel eventueel nog wat honing over de taart voordat je deze serveert.
Perentaart

Perentaart

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.