Gazpacho – koude Italiaans tomatensoep

gazpacho
[Print_link]
Met dit warme weer heb je vaak geen zin in zware warme gerechten, of om überhaupt in de keuken te staan. Deze gezonde gazpacho is zo klaar en heerlijk fris en licht.

Dit heb je nodig (4 personen)

500 gram roma/tros tomaten (geen waterige variant)
1 rode paprika
halve komkommer
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels witte wijnazijn
50 ml olijfolie

Topping
croutons
verse basilicum
hale komkommer
peper en snuf zout

Zo maak je het

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika en een halve komkommer in blokjes. Houd eventueel een beetje paprika apart voor de garnering.

Doe de ui, knoflook en groenten in de blender en voeg hier de wijnazijn aan toe. Blend tot een soepje. Voeg olijfolie toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout. Wil je dat de gazpacho goed koud is? Zet de soep dan eerst een uur in de koelkast.

Verdeel de gazpacho in 4 glazen of kommen. Garneer met de overgebleven blokjes paprika, blokjes komkommer, croutons en verse basilicum.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.