Geroosterde tomaat-pompoen soep

geroosterde tomaat-pompoen soep[ print recept ]
Het is herfst en dat betekent veel kommen warme soep! Het afgelopen weekend was het zelfs rond de 5 graden overdag. Frisse lucht, maar wel heel zonnig. Zo fijn weer vind ik dit. Heerlijk om een wandeling te maken en vervolgens thuis een grote kom soep te eten om op te warmen. Dat is ook precies wat ik dit weekend gedaan heb, met een kom van deze geroosterde tomaat-pompoen soep!

Een pan soep is zo makkelijk om zelf te maken. En veel gezonder en lekkerder dan uit een pak of blik. Groenten en specerijen roosteren in de oven of bakken in de pan, groentebouillon er bij, even pureren en op smaak brengen met verse kruiden. Easy toch?

Geroosterde tomaat-pompoen soep

Een heerlijk kruidig soepje, vol met groenten! Door de groenten met de kruiden te roosteren in de oven, krijgt deze veel meer smaak dan in de pan.

Wil je de soep iets romiger hebben? Voeg dan een scheutje kokosmelk toe. Zo blijf de soep nog steeds plantaardig.

Dit heb je nodig

300 gram pompoen
3 trostomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
400 ml groentebouillon
1 eetlepel komijnzaad
1 tl paprikapoeder
optioneel: scheutje kokosmelk
verse peterselie
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen en snijd de pompoen en de tomaten in de blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoen, tomaten, ui, peper en knoflook over. Besprenkel met olijfolie en kruid met komijn en paprikapoeder. Rooster de groenten 25 minuten in de oven.

Zet de bouillon klaar. Verwarm een soeppan met olijfolie en verplaats de groenten van de bakplaat in de pan. Voeg nu naar smaak nog wat paprikapoeder en/of komijn toe. Bak een minuutje aan. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg nu eventueel een scheutje kokosmelk toe om de soep iets romiger te maken. Breng op smaak met peper.

Schep de soep in de kommen en garneer met verse peterselie.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.