Gevulde tomaten met couscous, amandelen en pesto

gevulde tomaten

[ print recept ]
Gevulde tomaten, heerlijk! Gevulde groentes staan hier regelmatig op tafel. Niet alleen omdat het er feestelijk uit ziet, maar zo krijg je op een makkelijke manier voldoende groente binnen. En door de groentes te grillen in de oven, worden zo zoveel lekkerder.

Er zijn veel heerlijke groentes die je kunt vullen. Paprika’s, courgette, aubergine, champignons en tomaat! Door de tomaat te bereiden in de oven, wordt deze nog zoeter en smaakvoller.

Gevulde tomaten met couscous, amandelen en pesto

Deze tomaten vulde ik met volkoren spelt couscous, lente ui, courgette, champignons en amandelen. Heerlijk met een dressing van zelfgemaakte groene pesto.

Pesto kun je op de traditionele manier mét kaas maken, maar als je het recept plantaardig wilt houden, is deze variant zonder kaas ook heel lekker. Mocht je gewoon geen zin hebben om zelf pesto te maken, kies dan voor een verse variant uit de supermarkt.

Tip; deze gevulde tomaten zijn lekker met een groene salade met sojabonen on the side.

Dit heb je nodig (4 gevulde tomaten)

4 grote trostomaten
100 gram volkoren spelt couscous
halve courgette
half bakje champignons
2 handjes amandelen
2 stengels bosui
1 teen knoflook
1 tl tijm
peper en zout
groene pesto (met kaas of zonder kaas)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart.

Snijd de bosui in ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in kleine blokjes. Hak de amandelen grof.

Verhit een wok- of bakpan met olie en fruit de bosui, knoflook en tijm een minuutje aan. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak ongeveer 8 minuten mee. Voeg de laatste minuut de amandelen en couscous toe en schep goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bovenkant van de tomaat er af en lepel de tomaten goed uit. Vul de tomaten met het couscousmengesel. Leg de gevulde tomaten op een bakplat met bakpapier. De bovenkantjes kun je ook op de bakplaat er bij leggen. Bak de gevulde tomaten 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de groene pesto volgens het recept. Haal de gevulde tomaten uit de oven en besprenkel met de pesto.

gevulde tomaten

gevulde tomaten

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.