Chocoladetaartje met rood fruit

Chocoladetaartje met rood fruit

[print_link]
Het is weer tijd voor wat chocolade op de blog. Omdat het zondag is, omdat het een koude winter is, of gewoon omdat het eigenlijk altijd wel tijd is voor chocolade. Meestal maak ik cakes, maar een chocoladetaartje is ook wel eens gezellig. Een kop koffie of thee met een stuk gezondere, zelfgemaakt chocotaartje erbij, heerlijk!

Gezonde chocoladetaart met rood fruit

Chocola en zoet fruit vind ik een heerlijke combinatie. Dit taartje is een gezonde variant zonder geraffineerde suiker, boter en room. De dadels maken het taartje heerlijk smeuïg en samen met het fruit zorgen ze ervoor dat de taart op een natuurlijke manier gezoet wordt.

Ik gebruik gesmolten pure chocolade, maar je kunt ook 3 eetlepels cacaopoeder gebruiken. In plaats van rood fruit, kun je natuurlijk ook een ander fruit gebruiken zoals blauwe bessen of stukjes banaan.

Dit heb je nodig 

Taartvorm (22 cm)
100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
100 gram zachte dadels (ontpit)
80 gram kokosolie (gesmolten)
3 eieren
150 gram pure chocolade
1 tl wijnsteen bakpoeder
snuf zout

Door de cake
100 gram rood fruit (uit de diepvries)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie, en mix vervolgens de dadels erdoor (met een staafmixer). Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag.

Smelt de chocolade in een pannetje en meng dit door het beslag. Roer vervolgens met een spatel het fruit erdoor.

Vet de taartvorm in met kokosolie en giet hier het beslag in. Bak de taart in ongeveer 40 á 50 minuten gaar. Elke oven is anders, dus houd de taartje goed in de gaten. Gebruik je een kleinere taartvorm, dan komt het beslag hoger en duurt het langer voordat de taart gaar is.

De taart hoort van binnen nog een beetje smeuïg te zijn, dus bak de taart niet te droog. Laat goed afkoelen en bestrooi eventueel met nog wat kokosrasp.

Gezonde Chocoladetaart met rood fruit

Gezonde Chocoladetaart met rood fruit

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.