Gezonde rabarbercompote maken

Rabarbercompote  [print_link]
Mei is hét seizen van de rabarber! Ik was een beetje enthousiast en kocht meteen 2 kilo rabarber. Nadat ik deze heerlijke smoothie had gemaakt, had ik dus nog heel veel van deze prachtige groen-roze stelen over. Wat je daarmee doet? Een gezonde rabarbercompote maken!

Gezonde rabarbercompote

Rabarbercompote is echt heel makkelijk om te maken. Je kunt de compote met alleen rabarber maken, maar het lekkerst vind ik ‘m in combinatie met aardbeien of een appeltje. Behalve dat dit heel lekker is, maakt het fruit de compote op een natuurlijke manier zoet. Dit is ook wel nodig, omdat rabarber van zichzelf erg zuur is. Door fruit te gebruiken hoef je dus geen suiker toe te voegen.

Rabarbercompote vind ik het lekkers bij pannenkoekjes en wafels of een schepje door de yoghurt, maar kan ook prima los gegeten en worden bij het avondeten.

Dit heb je nodig (een grote kom)

500 gram rabarber
250 gram aardbeien of 2 zoete appeltjes
100 ml water
snuf kaneel
optioneel; 1 el honing of een schepje kokosbloesemsuiker

Zo maak je het

Was de rabarber, snijd van alle stelen beiden uiteinden eraf en snijd de stelen vervolgens in kleine stukjes. Zorg dat je na het snijden nog 500 gram rabarber over houdt. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden.

Zet een pannetje op het vuur met het water en de rabarber. Kook 5 minuten, tot de rabarber zacht is. Schep regelmatig om. Voeg nu de aardbeien en een snuf kaneel toe (en eventueel de honing of kokosbloesemsuiker).  Laat alles nog 10-15 minuten zachtjes koken en schep regelmatig om.

Laat de rabarber afkoelen. Je kunt de rabarber een paar dagen bewaren in een dichte pot in de koelkast of vries de rabarber in.

Gezonde rabarbercompote

Rabarbercompote

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.