Rabarber-aardbeien smoothie

Rabarbarsmoothie

[print_link]
Wat ben ik elke keer weer blij als het rabarberseizoen is begonnen en deze prachtige rood/roze stelen in de supermarkt liggen. Ik vind rabarber zo lekker en deze groente is ook nog eens heel gezond! Ken je rabarber alleen van de rabarbercompote? Denk dan even verder, want je kunt zoveel meer met rabarber maken!

Wanneer rabarber te verkrijgen is, maak ik regelmatig deze rabarbercrumble. En wat dacht je van een rabarbertaart? Maar het vaakst maak ik deze rabarber-aardbeien smoothie!

Rabarber

Rabarber-aardbeien smoothie

Zoet, fris en roze! Een heerlijke rabarber-aardbeien smoothie! Het zure van de rabarber en hete zoete van de aardbei is zo een heerlijke combinatie. En door de sinaasappel wordt de smoothie wat frisser.

Naast dat deze smoothie heerlijk zoet en fris is (en van het kleurtje word je gewoon heel blij) is de smoothie super makkelijk en snel gemaakt. Een perfect tussendoortje op een zonnige lente- of zomerdag.

Dit heb je nodig (2 glaasjes)

100 gram rabarber
150 gram aardbeien
1 sinaasappel
optioneel: 1 tl honing of agave

Zo maak je het

Spoel de rabarber en aardbeien goed af. Snijd de rabarber in stukjes, verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de sinaasappel. Doe de rabarber, aardbeien, sinaasappel en eventueel wat honing in de blender en blend tot een egale, romige smoothie.

Rabarbarsmoothie

Rabarbarsmoothie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten