Gezondere bounty’s maken

Gezondere bounty's   [print_link]
Vroeger kon ik mij echt misselijk eten aan bounty’s, twixen en marsen. Vooral zo een zak met mini’s. Stiekem vind ik deze nog steeds lekker soms, ik ben gewoon heel gek op chocola. Maar als ik er dan een op heb denk ik, was dit het nou?

De chocolade is van slechte kwaliteit, het heeft een beetje een chemische smaak en ik krijg vaak hoofd- of buikpijn van de suikers. Zeker nu ik bijna allemaal maar goede, pure chocolade eet, proef je het verschil zo goed!

Zijn bounty’s jouw favoriet? Probeer dan deze gezondere variant! Als ik wist dat ze zo makkelijk te maken waren en zo lekker smaakte, had ik ze al veel eerder gemaakt…

Gezondere bounty’s maken (6 repen)

Deze bounty’s lijken precies op de ‘echte’ bounty’s. Dat is niet helemaal waar, ze zijn nog veel lekkerder! Harde chocolade aan de buitenkant en een heerlijke, smeuïge binnenkant. Hier eet je er ook niet even snel een paar van weg, hier geniet je ook echt van en ze vullen veel meer.

Deze bounty’s zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig!

Deze bounty’s zijn ongelofelijk lekker, maar helaas niet zo mooi ‘glad’ geworden. Dit komt doordat ik chocolade heb gebruikt die volgens mij niet geschikt was om te smelten. De chocolade werd niet glad en bedekte de repen niet helemaal goed. Maar omdat ik ze zó lekker vond, wilde ik ze toch meteen op de blog zetten.

Wanneer je wel goede chocolade gebruikt die goed smelt, kun je de repen er goed indopen en krijg je een mooie gladde buitenkant.

Dit heb je nodig

100 gram kokossnippers
3 el kokosolie (gesmolten)
2 el honing
100 gram pure chocolade

Zo maak je het

Meng de kokosnippers, kokosolie en honing in een keukenamchine tot een kleverige massa. Kneed hier balletjes of repen van en zet een half uur in de vriezer. Wanneer het niet goed lukt om het mengsel te kneden doordat het te droog is, kun je het hele mengsel eerst even 15 minuten in de koelkast zetten.

Haal de repen uit de vriezer. Smelt de pure chocolade au bain marie en doop hier de repen in. Leg op een snijplank of brownievorm met bakpapier en zet een half uur in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Klaar zijn je gezondere bounty’s! Bewaar de bounty’s in de koelkast.

Gezondere bounty's

Gezondere bounty's

Gezondere bounty's

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten