Granola repen met pure chocolade

IMG_1964

[print_link]
Ik heb een tijdje gehad dat ik elke week raw repen maakte. Om mee te ontbijten, als tussendoortje bij de thee, of om mee te nemen voor onderweg. Het was alweer even geleden dat ik ze had gemaakt, maar ik kreeg er ineens weer zin in. Door de herfst en het koude donkere weer krijg ik altijd zin om te bakken. En mijn lichaam vraagt in deze periode gewoon om (meer) tussendoortjes… en om chocola. Daarom een variant met pure chocolade. Wanneer je niet zo een chocolade fan bent als ik, kun je de chocolade natuurlijk gewoon weglaten.

Deze repen zijn een gezond tussendoortje, makkelijk om te maken, je kunt er lekker mee variëren en je hebt er geen oven of pannen voor nodig.

Dit heb je nodig (8 repen)
200 gram zachte dadels (zonder pit)
120 gram havervlokken
1 el rauwe honing
100 gram gemengde noten
1 el chiazaad
1 el lijnzaad
1 reep pure chocolade
1 lepel gesmolten kokosolie (of notenboter als je daarvan houdt)

Zo maak je het
Pureer de dadels (eventueel met een klein scheutje water) in een keukenmachine of met een staafmixer. Hak of maal de noten fijn. Meng de noten, havervlokken, kokosolie of notenboter, chiazaad, lijnzaad en honing samen met de dadelpuree tot een geheel. Bekleed een bakblik of brownievorm met bakpapier. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de vorm en druk goed aan, vooral bij de randen. Zet minimaal een uur de in koelkast.

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie. Haal het mengsel uit de vorm en snijd in repen. Doop de repen aan 1 kant in de chocolade. Leg de repen vervolgens weer in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Klaar zijn je homemade tussendoortjes.

| Bewaar de repen in een gesloten bakje in de koelkast.

IMG_1967

IMG_1968

IMG_1969

IMG_1965

IMG_1973

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter. 

 

Gerelateerde berichten