[print_link]
Salades waarbij je bijna niet hoeft te koken en die je snel gemaakt hebt, ideaal! Deze Griekse salade met tzatziki en parelcouscous is er zo een. Een heerlijke frisse salade op een zomerse dag die je makkelijk en snel maakt.
Wat helemaal fijn is aan deze salade, je kunt ‘m ’s avond eten op balkon of in de tuin, maat ook de volgende dag als lunch. Je eet dit gerecht namelijk koud en de volgende dag zijn de smaken goed ingetrokken. In een bakje, mee naar kantoor of school en genieten maar van je heerlijke gezonde lunch!
Griekse salade met tzatziki en parelcouscous
De ingrediënten zelf zoals rode ui en zwarte olijven hebben samen met de zelfgemaakte tzatziki al zoveel smaak, waardoor je verder geen kruiden of smaakmakers nodig hebt. Alles bij elkaar in een kom, even mengen en je hebt een smaakvol en voedzaam gerecht.
Dit heb je nodig (2 personen)
100 gram parelcouscous
1 rode ui
150 gram zwarte olijven
8 romatomaatjes
1 tros radijsjes (ongeveer 10 stuks)
halve komkommer
1 groene paprika
50 gram feta
optioneel: verse munt
Tzatziki
150 gram Griekse yoghurt
halve komkommer
1 teentje knoflook
1 theelepel olijfolie
citroensap van kwart citroen
snuf peper en zout
optioneel: halve theelepel dille
Zo maak je het
Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af met koud water en zet even apart.
Snipper de ui, halveer de tomaatjes en radijsjes, en snijd de komkommer en groene paprika ik blokjes.
Doe de gekookte parelcouscous is een kom en meng hier de rode ui, tomaatjes, komkommer, radijsjes, groene paprika en zwarte olijven door. Kruimel vervolgens de feta door de salade.
Tzatziki maken
Hak de knoflook heel fijn. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook, peper, dille en snuf zout tot een sausje. Snijd met een spirelli of kaasschaaf wat slierten komkommer (alleen de buitenkant, niet de zaadjes aan de binnenkant). Dep deze droog met wat keukenpapier en meng de slierten door de tzatziki. Dit maakt het lekker fris!
Schep een grote lepel tzatziki op de salade. Garneer de salade eventueel met verse munt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.